Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Volontärarbete med djur på Modisa i Botswana

Har du drömt om att få leva ett med naturen? Att höra vilda djur beta 1 meter från dig i ditt tält ? Att bevara ett naturreservat mitt i Botswana? Då ska du resa till Modisa för att kliva ut ur din komfortabla zon och utvecklas som människa.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Modisa

Några snabba fakta om Modisa
Från kr 11490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
Längd2 veckor till 12 veckor
AnkomstplatsMaun International Airport
Antal deltagareMax 20
Borde beställasMinst 2 månader i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejon

Vill du bryta vardagen och uppleva ett äventyr du inte trodde var möjligt? Har du drömt om att se och vara i det äkta Afrika? Då har vi det perfekta programmet för dig! Vårt Wildlife Projekt i Botswana ger dig möjligheten att se lejon, leoparder, zebror, giraffer och en mängd andra afrikanska djur i sin naturliga miljö. Gå på bush Walks, gör olika typer av forskning kring djuren och sov under stjärnklar himmel. Som volontär på det här spännande och lärorika projektet kommer du bo och arbeta i Kgalagadi transfrontier Park.

Efter 5 år i Ghanzi Districtet nar nu Modisa fått en ny plats i södra Botswana.

Här får du en blandning utav safari, föredrag om bevaring utav djurlivet och fysiskt arbete på plats.
Dina upplevelser kommer att ge dig en förståelse för de utmaningar vilda djur i Botswana går igenom. Under din tid kommer du få en insikt i vilka handlingsplaner forskare och regeringen har att genomföra - och har genomfört, för att uppnå en lösning som ska gynna både djurlivet och befolkningen i Botswana.

Aktiviteterna och livet på Modisa kommer att utmana dig att skapa den mest unika och äventyrliga upplevelse du någonsin skulle kunna tänka dig.

Vem kan delta?

För att delta på programmet måste du vara över 18 år. Det är viktigt att du tycker om djur, är i god fysisk form och inte rädd för att ta i. Då projektet arbetar med vilda djur är det viktigt att du är flexibel.

Film från projektet

Jag vill boka! Jag har några frågor
Närvaron man har när man på detta projekt är helt otrolig. Att uppleva Afrika på detta sätt är det bästa du kan göra för din själ.Du får lära dig saker som du har med dig resten av ditt liv. Det enda som försvinner är sandkornen mellan tårna.

Ann-Louise // Modisa

Projekt

Den långsiktiga visionen för Modisa är att agera som vårdnadshavare för djurlivet i Botswana och att informera allmänheten om Kalaharis Ecosystem. Drömmen är ett Kalahari där gnu och andra djurarter kan återkomma i samma antal som var rapporterat över 50 år sedan. Med en ökning av växtätare kommer tillväxten av lejon och andra rovdjur att öka. Med det kommer jobbtillfällen att öka och en regelbunden inkomst från turism till de missgynnade byarna i landet.
Med ett projekt som jobbar med hållbarhet kommer man skapa en medvetenhet om Kalaharis Ecosystem och att åberopa en förändring i området samtidigt som man förser forskare med support att bedriva sina studier i Kalahari regionen.Vidare strävar man mot att engagera lokala samhällen i detta genom att exponera dem till de vilda djuren på ett positivt sätt.

Höjdpunkter under din tid på projektet:

Bush Walk

Att gå i det vilda och komma nära antiloper, zebror, gnuer, giraffer och många andra djur är grymt. Under varje bushwalk kommer guiden att berätta intressanta fakta om naturen, visa vilka djurspår och ge dig ideer på vad du måste se upp med i den miljö du befinner dig i. Att vandra omkring i Botswana med vilda djur runtomkring dig är en otrolig upplevelse.

Game Drives

På gamedrives kör man i en stor jeep genom området och njuter utav Kalahari och med förhoppning om att se gott om vilda djur. Förutom möjligheten att fotografera vilda djur ser man över området och noterar vad som sker med djuren.

Tshabong Camel Park

Även om kameler inte är födda i Botswana har de varit använda av Botswanas regering i årtionden för att patrullera området. De är perfekta för ett liv i ökenlandskap, mer än hästar. Här får du möjligheten att träffa dem på nära håll och se Kalahari från ryggen på en kamel.


Spårning med proffesionella spårare

Spårning är en gammal skicklighet som sakta men säkert håller på att försvinna men den är otroligt viktig i det vilda Afrika. Här får du vara med och lära sig spårning på hög nivå.


Andra aktiviteter på plats:

En vanlig vecka på projektet ser ut såhär med reservation för eventuella förändringar om något oförutsett sker.


Måndag: / Arbete / Avresedag

Denna dag reser de som ska lämna projektet. För de som är kvar är detta en arbetsdag. Hela gruppen kommer att arbeta tillsammans med personalen för att kolla stängsel, kolla vägar och se till att området är användbart. Denna uppgift kräver många händer och din hjälp är mycket värd.

Tisdag: Reservat / Camp dag

Här har man aktiviteter runt om i reservatet. Det är också ankomst dag för nya volontärer.Ankomst sker på eftermiddagen och det ges en introduktion till området rent allmänt.

Onsdag: Uppdelad dag

Nu delas man upp i mindre grupper för att få olika uppgifter. Det kan vara att : kolla kamerafällor,se till gamarna i området, camp-arbete, kolla stängsel, besöka meerkats, träffa Sirga.

Torsdag: Camel Park / reservat Dag

Varannan vecka besöker man kamelparken och för de som vill ett besök till närmsta stad.

Fredag: Spårningsdag

Lär dig spårning tillsammans med erfarna spårare du komer få lära dig att identifiera spår och hur man läser av naturen.

Lördag : Fun Day

Denna dag startar med en tidig safari för hela gruppen att njuta av natur och djur. Efter den spelar man volleyboll, spelar kort, fotboll och helt enkelt slappa vid poolen.

Söndag: Ledigt

Denna dag har du till ditt eget förfogande det enda man hjälps åt med är matlagningen.

*Sirga

Lejonet Sirga har fått en hel del uppmärksamhet i massmedia. Hon föddes 2012 och togs om hand utav Valentin som bedriver projektet på plats. Hon har nu ett nytt hem som är i ett 20 km2 stort reservat inom säkrat stängsel. Ytterligare ett lejon kommer att introduceras till henne när hon har slagit sig ner i sitt nya område.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt ute i bushen i tält på projektets campsite.

Tälten har 2 madrasser så du delar det med en till person. Elektriciteten går genom solceller.
Vi rekommenderar en bra huvudficklampa om du vill läsa kvällstid. På campingen bor du sida vid sida med naturen och dess invånare, en upplevelse svår att sätta sig in i med den alltmer upptagna världen som vi lever i.

Föreställ dig att duscha under bar himmel och äta middag runt en öppen eld till en fantastisk solnedgång varje kväll. Under natten när du ligger i din säng hör du ljud utanför från det liv som djuren lever. En antilop kanske är så nära att du kan höra den äta gräset. Du kommer höra schakaler/lejon/leoparder och andra djur under nattens gång. Ibland nära, ibland längre bort.

Den här typen utav boende kommer att få dig att uppleva att ha naturen så nära som möjligt men fortfarande på ett säkert och bekvämt sätt.Byt ut din säng där hemma mot ett tält på savannen och upplev saker du aldrig trodde du skulle vara med om.


Måltider

Du får 3 måltider per dag. Kocken lagar traditionell mat i köket och ibland över öppen eld. I tillägg till maten finns det snacks /te och kaffe som är utan kostnad. Kylen är fylld med kall dricka som är underbart att dricka efter en dags arbete på savannen.

Helt otroliga upplevelser, aktiviteter som var helt utöver något jag upplevt. Utmaningar utan dess like och en vänskap bland oss som volontärer och de anställda som var helt fantastisk.Upplevelsen startade nästan varje morgon med Kudus och Antiloper rätt bredvid våra tält. Vi fick till och med en struts till granne.En upplevelse för livet.Jag ska tillbaka igen :)

Per // Modisa

Varför Modisa med GoXplore?

Visum

Du ankommer med flyg till Sishen som ligger i Sydafrika där behövs inget visum du säger att du är turist.
Du kommer bo en natt i Sishen innan man åker gemensamt över gränsen till Botswana.

Vid ankomst till Botswana får du som svensk medborgare ett 90 dagars turistvisum. Det kostar 30 USD och du får det vid ankomst och betalar med kontanter i USD Det är viktigt att du har ett giltigt pass och att det är giltigt minst 6 månader efter hemresan från Botswana.

OBS! Det är viktigt att du kollar i ditt pass vid ankomst när de stämplar det i tullen så att du får exakt antal dagar som du avser vara i Botswana.De slarvar ibland och då är det mycket omständigt att få det omgjort.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Volontärprojektet Modisa Botswana börjar på måndagar året runt för hela 2017 & 2018.
Du ska ankomma till Sishen ( Sydafrika) flygplats på en måndag. Hemresan sker på en måndag.
Ankomst & avresa ska ske efter kl 15.

Priser

Pris
2 veckor 11490
3 veckor 15490
4 veckor 19990
5 veckor 23990
6 veckor 27990
7 veckor 31990
8 veckor 35990
9 veckor 39990
10 veckor 44990
11 veckor 48990
12 veckor 52990

(priserna är giltiga till den 31 dec 2018)

En flygbiljett tur & retur till Sishen brukar kosta mellan ca 8000-9500 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Modisa

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Närvaron man har när man på detta projekt är helt otrolig. Att uppleva Afrika på detta sätt är det bästa du kan göra för din själ.Du får lära dig saker som du har med dig resten av ditt liv. Det enda som försvinner är sandkornen mellan tårna.

Ann-Louise // Modisa

Aktiviteter i Botswana

FAQ

Är Modisa involverade i Canned Hunting?

Nej, Modisa är inte involverade i canned hunting. Inga lejon blir sålda så detta är inte möjligt. Projektet drivs utav två män från Danmark och Tyskland med ett brinnande intresse för Afrika, dess ekosystem och djurliv. Eftersom lantbruk är den största intäktskällan är det lagligt för bönder att skjuta rovdjur som angriper deras boskap. Projektet vill inte att detta sker och gör sitt yttersta för att fånga in lejonen istället för att de blir skjutna och därefter flyttas de till större hägn vid kalahari game reservat.

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Om du stannar mera än 2 veckor rekommenderar vi att du har ca 500 kr i veckan.

Hur många är det max på projektet och är det människor från hela världen?

Max antalet är 20 stycken och det kommer människor från hela världen med samma intresse som dig.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns tillgång till Wifi och du har tillgång till det en gång i veckan på söndagar. I akuta fall kan du få använda Wifi även under veckodagarna.

Vad är det för valuta i Botswana?

Den lokala valutan heter Pula (BWP). Tyvärr kan du inte växla till det i Sverige, men vi rekommenderar dig att växla till USD innan avresa. När du kommer fram till Maun kan du växla dina USD till BWP. Det finns också en uttagningsautomat i Maun som du kan använda vid ankomst.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.Vanligtvis brukar man ta för Gula Febern, Stelkramp, Ducoral, Typhoid, Hepatit A och B.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig som arbetar om volontär. Läs mer här

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Botswana » Modisa

Vårt nästa informationsmöte är 2018-10-16 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!