Login Boka din resa till Namibia i mars och spara upp till 3000kr!

Gruppresa i Indien

Vill du resa till och uppleva underbart vackra Indien men har ingen att göra resan med? Hoppa på denna Road Trip och följ med på turen på 4 veckor som tar dig hela vägen från foten av Himalaya till stränderna i Goa.

Läs mer

Kontakta Camilla

Road Trip Indien

Detta är ett eko-turism-projekt där du kommer att besöka 4 olika stater i Indien under en månad. Du kommer att få erfara allt från Indiens fantastiska kultur till exotiska maträtter när du reser i denna enorma subkontinent.

Turen tar dig hela vägen från de höga Himalayabergen enda till de sandiga stränderna i Goa. Du kommer få se världsarven Taj Mahal, besöka de berömda, varma källorna i Shimla, bo en natt i öknen i Rajasthan, resa till Dalai Lamas hemtrakter, vandra genom Himalayas berg och skogar, rida på kameler, upptäcka palats, borgar, tempel och andra världsarv i landet. Det är en helt fantastisk upplevelse som alla bör göra någon gång och Road Trip India har kommit att bli väldigt populär bland resenärer som vill göra något lite extra på sin resa och tid i landet.

Detta är ingen vanlig semester. För samtidigt som man får se det äkta Indien guidad av lokala indier, fokuserar detta program också på olika volontärprojekt. Du kommer få möjligheten att arbeta med lokalbefolkningen, hjälpa till att renovera en skola, samt att deltaga på miljöprojekt. Dagsschema för detta program hittar du längre ner på denna sida.


Jag vill boka! Jag har några frågor
Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Dagsschema

Vecka 1: Dehli, Shimla & Dharamsala

Dag 1: måndag
Resa från Dehli till Shimla. Efter ankomsten till Dehli på söndag kommer du övernatta i ett guesthouse där du kan ta det lugnt tills programmet börjar på måndag. Tidigt på måndagsmorgonen går bussen till Shimla. Bussresan är en tiotimmars färd där du kommer att ta del av det vackra, indianska landskapet, det vardagliga livet på gatorna och under de sista två timmarna upplever du det härliga himalayanska landskapet. När vi ankommer till Shimla kommer vi checka in på ett guesthouse med utsikt över Shimla.

Dag 2: tisdag
Dagen börjar med en tidig frukost och därefter ett orienteringsmöte med vår lokala guide/programkoordinator. Mötet inkluderar en genomgång om landets kultur, säkerhet samt hälso- och försiktighetsåtgärder, transport, pengar osv. Sedan kommer vi färdas upp till de dimmiga bergen. Den första delen kommer involvera en vandring genom en vacker pinjeträds- samt rhododendronskog som är utspridd t i bergen. Eftersom terrängen är väldigt stenig föreslår vi att du tar med dina kängor eller joggingskor som skyddar dina fötter.

Tar med dig extra kläder samt vatten i en liten ryggsäck. Koordinatorn tar hand om alla andra bagage som ni reser med och placerar dem på ett säkert ställe där ni hämtar upp dem efter vandringen. Under natten bor ni hos en lokal värdfamilj.

Vandring: Distans (10km på första dagen) Svårighet: nivå 2 – uppförsbacken samt nedförsbacken. Altituden är ca. 900m till 3100 meter. Terräng: Stenig med grus, en flodövergång samt krökande spår. Vandring per var sin dag är 4–6 timmar.

Dag 3: onsdag
Ni börjar ganska tidigt på morgon med en liten frukost. Dagens vandring kommer vara en utmaning som kulminerar på 3100 meter och erbjuder en fantastisk utsikt över Himalaya. Du kommer att få vila dig över en god lunch. Kom ihåg att ta med dig nog med vatten att dricka då vatten är svårtillgängligt under vandringen. Koordinatorn kommer hjälpa dig få rent dricksvatten innan vandringen börjar. Vandringen genom berget är ca 6 timmar lång. Efter lunch går ni tillbaka till byn för att ta en buss till Shimla där du kommer övernatta i ett guesthouse.

Dag 4: torsdag
Besök i Shimla city. Idag kommer du få besöka den berömda monkey temple (Hanuman Temple) som ligger på toppen av en kulle. Det tar 30 minuter att gå upp och det ligger på den högsta punkten över Shimla city (2250 meter). Efter lunch kommer ni besöka en marknad i staden för att shoppa eller ta en trevlig promenad runt på Mall Road och insupa alla sevärdheter i staden. Efter middagen går övernattningsbussen mot Dharamshala.

Dag 5: fredag
Dharamshala – uppleva tibetansk kultur, besök Kangra Fort, en "tea garden", Kangra tempel och en traditionell tibetansk marknad. Du ankommer till Dharamshala tidigt på morgonen och checkar in på ett hotell där du kommer få vila ett tag. Efter frukost kommer du besöka byn McLeod Ganj och går igenom ett vackert buddhist kloster och tar sedan en 20 minuters promenad till ett vattenfall upp i bergen. Promenaden genom marknaden kommer att ger dig upplevelsen av traditionella buddhistaffärer som säljer olika prylar och traditionella/kulturella tibetanska kläder. Under kvällen kommer du få gå runt McLeod Ganj samt avnjuta en traditionell tibetansk middag.

Dag 6: lördag
Dagen börjar med frukost och sedan en helig promenad till en buddhist kloster. Du kommer också besöka St. John's Church, Kangra Fort och en "tea garden". Vi kommer äta lunch på en scenisk restaurang och ta det lugnt. Efter middag går övernattningsbussen tillbaka till Dehli. Bussfärden kommer ta ca 12 timmar.

Dag 7: söndag
Upplev Dehli. När du ankommer till Dehli kommer du till ett guesthouse där du får ta det lugnt ett tag och äta frukost. Denna dagen kommer bestå av en utflykt i Dehli där du kommer att se India Gate, den indianska parlamentet samt presidentens hus, Lotus Temple, Gandhi museet och Birla Temple. Övernattning sker i Dehli.

Vecka 2: Agra & Rajasthan

Dag 8: måndag
Höjdpunkten av resan Indian Road Trip händer under dag 8 där du kommer ta en 4 timmars tågresa från Dehli till Agra för att se en av världens sju nya underverk; Taj Mahal. Ni spenderar hela dagen i Agra och sedan tar du ett övernattningståg till Udaipur "sjöstaden" i Rajasthan.

Dag 9: tisdag
Upplev Rajasthan – Udaipur "sjöstaden" och Jaisalmer. I Udaipur kommer du få bo i vårt volontärhus. De som tycker om Djungelboken eller James Bond kanske kommer känna igen Udaipur som Bagheeras födelseort och plats där Roger Moore spelade in Octopussy. Under 2 dagar kommer du besöka bland annat vackra palats, njuta av en båttur på Pichola sjön, och få uppleva en traditionell rajasthanisk dans och musikkonsert; allt i Indiens näst största stat.

Dag 10: onsdag
Din dag börjar med en lugn morgon. Efter frukost kommer du få handla frukt och grönsaker på marknaden för att ta sedan vässa dina indiska matlagningsförmågor. Efter lunch kommer vi åka till Shilpgram, en by där du får uppleva traditionell rajasthanisk konst och hantverk samt butiker och musik. Efter det åker ni till monsoon -palace för att kika på solnedgången. Ett brett sortiment indisk mat väntar på dig efter solnedgången vårt center.

Dag 11: torsdag
Idag besöker ni några tempel i utkanden av Udaipur. Efter det kommer vi tillbaka till vårt center och på kvällen tar vi övernattningsbus till Jaisalmer som ligger ungefär 12 timmar från resan nästa höjdpunkt; en ökenupplevelse.

Dag 12: fredag
"Livets upplevelse"; övernatta i ökan. När vi kommer till Jaisalmer kommer du att få lite tid att fräscha upp dig på guesthouse. Sedan blir det sightseeing i Jaisalmer, jeep safari samt kamel ridning in i Thar-öknen, där du sedan kommer att övernatta. Kom ihåg att ta med dig din sovsäck samt vattenflaskor. Din koordinator kommer informera dig om något annat behövs. Ikväll campar vi i ökan under stjärnorna. Magiskt.

Dag 13: lördag
Du kommer tillbaka till guesthouse för att spendera tid i Jaisalmer där du kommer besöka en vacker, autentisk Haveli samt Jaisalmer´s största sjö och andra sevärdheter. Senare på kvällen kommer vi ta ett övernattningsbus tillbaka till Udaipur.

Dag 14: söndag
Du ankommer till vårt center i Udaipur för att en liten tid bara vila. Du kommer få ha hela morgonen fri för att sedan på kvällen besöka en teater för att titta på en Bollywood film.

Vecka 3: Mumbai & Goa

Dag 15: måndag
Du kommer ha hela morgonen för sig själv att gå och shoppa i staden Udaipur. Under kvällen kommer vi ta ett övernattningsbus till Mumbai.

Dag 16: tisdag
Efter en tidig ankomst till Mumbai kommer du färdas till ett guesthouse för att fräscha upp dig och sedan åka till Mumbais olika marknader. Här kommer du besöka Gateway to India, Jehangir Art Gallery, Haji Ali Dargah, en gammal moské samt uppleva den berömda marine drive, precis som de lokala människorna gör. Övernattning i Mumbai.

Dag 17: onsdag
Efter frukost och efter en timmes båttur på den arabiska havet, kommer du besöka Elephant Caves. Där kommer du få äta en härligt god indisk lunch på ön och på kvällen går övernattningsbussen till Goa.

Dag 18: torsdag
Efter ankomsten till Goa kommer vi ta dig till vårt volontärshus där du kommer att bo resten av din resa. När du ankommer till centret kan du fräscha upp dig och sedan träffa de andra deltagare i huset. Projektkoordinatorn kommer briefa dig om alla aktiviteter på schemat för dina dagar i Goa. Efter en god lunch i Goa kommer du få åka till de fina stränder i Anjuna för att avnjuta en hel dag i sanden.

Dag 19: fredag
Dagen börjar tidigt med ett besök till ett vattenfall och därefter en resa till ett kryddplantage där du får lära dig om olika kryddor samt hur de odlas och produceras innan de hamnar på din tallrik. Efter en stor lunch kommer vi spendera resten av dagen på plantagen och efter middag är du fri att göra vad du vill.

Dag 20: lördag
Idag får du vara med om olika sevärdheter i Goa inkl. Panjim, Goa´s huvudstad, Fort Aguada, som är ett portugisiskt fort från 1700 talet, och Anjuna med stränder och marknader. Du kommer spendera en hel dag i gamla Goa och besöka gamla kyrkor och katedraler. Staden ligger på UNESCO:s världsarvlista.

Dag 21: söndag
Denna dagen har du ledig för att spendera tid på stranden eller spendera tid med andra deltagare.

Vecka 4: Samhällsarbete veckan i Goa

Dag 22–26: måndag till fredag
Delta på vårt bygg- och renoveringsprojekt på morgonen för att senare på eftermiddagen få vara med och utbilda samt engagera barn på vårt "Outreach"-projekt. Observera att detta kan komma att ändras. Du kommer att få volontärarbeta där det behövs mest.

Dag 27: lördag
Fri dag för att handla, shoppa eller förberedda för hemresan.

Dag 28: söndag
Hemresan

Detta schema kan ändras beroende på vädret, lokala förutsättningar eller oförutsägbara händelser.

Extra utrustning

Skicka denna sidan till mig som PDF

Transport

Transport under resan

OBS!! Vi kommer också använda taxis samt Tuk-Tuks (som också kallas för rickshawer) till sightseeing runt om olika destinationer.

Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Varför med GoXplore?

Avgångar

Denna Road Trip är väldigt populär och otroligt rolig att göra i grupp. Ta chansen och upplev det riktiga Indien samtidigt som du gör något bra och lär känna människor från andra delar av världen.
Det blir oftast cirka 6 personer i grupperna men ibland så många som 12 personer. Hör av dig till oss om du vill veta hur många som är bokade på den avgång du är intresserad av.

Flygplatsen som du bör landa på heter;
Delhi Airport/ DEL (Indira Gandhi International Airport) - Ankomst söndag (6:00 - 23:00)

De gruppavgångar vi har för 2019 är;

Januari; 7, 21
Februari; 4, 18
Mars; 4, 18
April; 8, 22
Maj; 6, 20
Juni; 3, 17
Juli; 8, 22
August; 5, 19
September; 2, 16
Oktober; 7, 21
November; 4, 18
December; 2, 16

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Road Trip Indien Pris
4 veckor 15990

Vad är inkluderat:

Vad är inte inkluderat:

En flygbiljett tur & retur till Indien brukar kosta mellan ca 6000-9000 SEK ink. flygskatt.

Flygresan
Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner. Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen
Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Road Trip Indien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Aktiviteter i Indien

Hem » Land » Indien » Road Trip Indien

Vårt nästa informationsmöte är 2019-04-09 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!