Gruppresa i Indien

Vill du resa till och uppleva underbart vackra Indien men har ingen att göra resan med? Hoppa på denna Road Trip och följ med på turen på 4 veckor som tar dig hela vägen från foten av Himalaya till stränderna i Goa.

Läs mer

Road Trip Indien

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Detta är ett eko-turism-projekt där du kommer att besöka 4 olika stater i Indien under en månad. Du kommer att få erfara allt från Indiens fantastiska kultur till exotiska maträtter när du reser i denna enorma subkontinent.

Turen tar dig hela vägen från de höga Himalayabergen enda till de sandiga stränderna i Goa. Du kommer få se världsarven Taj Mahal, besöka de berömda, varma källorna i Shimla, bo en natt i öknen i Rajasthan, resa till Dalai Lamas hemtrakter, vandra genom Himalayas berg och skogar, rida på kameler, upptäcka palats, borgar, tempel och andra världsarv i landet. Det är en helt fantastisk upplevelse som alla bör göra någon gång och Road Trip India har kommit att bli väldigt populär bland resenärer som vill göra något lite extra på sin resa och tid i landet.

Detta är ingen vanlig semester. För samtidigt som man får se det äkta Indien guidad av lokala indier, fokuserar detta program också på olika volontärprojekt. Du kommer få möjligheten att arbeta med lokalbefolkningen, hjälpa till att renovera en skola, samt att deltaga på miljöprojekt. Dagsschema för detta program hittar du längre ner på denna sida.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.


Jag vill boka! Jag har några frågor
Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Dagsschema

Vecka 1: Dehli, Shimla & Dharamsala

Dag 1: måndag (Delhi - Shimla)
Efter ankomsten till Delhi på söndag kommer du övernatta i ett guesthouse där du kan ta det lugnt tills programmet börjar på måndag. Tidigt på måndagsmorgonen går tåget till Shimla med "Himalayan Queen" som är erkänd utav UNESCO. Upplev detta underbara arvståg när det reser genom Himalaya landskap med vacker utsikt över Himalaya bergen. Det är cirka 10 timmars restid, och sträckan är på cirka 370 km.
Under din tid i Shimla, upplev vandring i bergen, absorbera fantastisk utsikt, smaka på den lokala maten med lokala människor, bo i ett vackert pensionat beläget mitt i bergen, upplev bergsstadens livsstil och gå runt Shimla stad för att uppleva tempel, monument och museer.

Dag 2: tisdag
Dagen börjar med en tidig frukost och därefter ett orienteringsmöte med vår lokala guide/programkoordinator. Mötet inkluderar en genomgång om landets kultur, säkerhet samt hälso- och försiktighetsåtgärder, transport, pengar osv. Besök den berömda "Monkey tempel" också kallad "Hanuman Temple" som ligger på en kulle, det är en 30 minuters promenad uppför, och tar dig till den högsta punkten i Shimla stad satt på 2250 meter. Tillbringa din eftermiddag här, njut av utsikten över den vackra staden, besök den lokala marknaden och bli acklimatiserad till Himalaya-miljön. Sen eftermiddag fortsätter vi för en 2 timmars bussresa djupare in i de dimmiga bergen i Himalaya för en övernattning på en lokal himalayan by. En lokal familj i bergen kommer att vara värd för natten. Eftersom terrängen är väldigt stenig föreslår vi att du tar med dina kängor eller joggingskor som skyddar dina fötter. Ta med dig extra kläder samt vatten i en liten ryggsäck. Koordinatorn tar hand om alla andra bagage som ni reser med och placerar dem på ett säkert ställe där ni hämtar upp dem efter vandringen.

Vandring: cirka 10km på första dagen
Svårighet: nivå 2 – uppförsbacken samt nedförsbacken.
Altituden: cirka 900 meter till 3100 meter.
Terräng: Stenig med grus, en flodövergång samt krökande spår.
Vandring per var sin dag är 4–6 timmar.

Dag 3: onsdag
Ni börjar ganska tidigt på morgon med frukost. Dagens vandring kommer vara en utmaning som kulminerar på 3100 meter och erbjuder en fantastisk utsikt över Himalaya. Du kommer att få vila dig över en god lunch. Kom ihåg att ta med dig nog med vatten att dricka då vatten är svårtillgängligt under vandringen. Koordinatorn kommer hjälpa dig få rent dricksvatten innan vandringen börjar. Vandringen genom berget är ca 7 timmar lång. Efter lunch går ni tillbaka till byn för att ta en buss till Shimla där du kommer övernatta i ett guesthouse.

Trek Avstånd: 7 Km
Svårighetsgrad: Nivå 2 - Upp och nerför
Höjd: Ungefär 3100 meter
Terräng: Rocky, grus, flodkorsning och slingrande spår.
Trekperiodens varaktighet: 7 timmar

Dag 4: torsdag
Vår guide tar dig på ett vackert arvspass genom Deodar skogarna för att besöka historiska monument och tempel. På eftermiddagen tar du en buss till Dharamshala, boder av buddhistiska munkar. Du kommer att anlända sent på natten vid Dharamshala och checka in på ett mysigt hotell för en natts vistelse i Dharamshala.
Shimla till Dharamshala
Bussresa: 9 timmar

Dag 5: fredag
Dharamshala – uppleva tibetansk kultur, besök Kangra Fort, en "tea garden", Kangra tempel och en traditionell tibetansk marknad. Du ankommer till Dharamshala tidigt på morgonen och checkar in på ett hotell där du kommer få vila ett tag. Efter frukost kommer du besöka byn McLeod Ganj och går igenom ett vackert buddhist kloster och tar sedan en 20 minuters promenad till ett vattenfall upp i bergen. Promenaden genom marknaden kommer att ger dig upplevelsen av traditionella buddhistaffärer som säljer olika prylar och traditionella/kulturella tibetanska kläder. Under kvällen kommer du få gå runt McLeod Ganj samt avnjuta en traditionell tibetansk middag.

Dag 6: lördag
Idag börjar med en tidig frukost, varefter du reser med buss till Amritsar. På kvällen besöker Amritsars karismatiska gyllene tempel för att få en fantastisk utsikt över templet vid solnedgången. Det gyllene templet är den mest framträdande arvsplatsen som har påverkat världen. Övernattning ikväll sker i Amritsar.

Dag 7: söndag
Resa till Agra
Idag kommer du ha en tidig start, du tar morgontåget från Amritsar till Agra. Du anländer på kvällen i Agra och checkar in på ett hotell precis intill Taj Mahal. I kväll kan du välja att utforska lite utav Agra på egen hand eller välja att koppla av för kvällen.
Tågresa av de berömda indiska järnvägarna: 11 timmar, A / C sovvagnar

Vecka 2: Agra & Rajasthan

Dag 8: måndag
Höjdpunkten av resan är just idag då du kommer få bevittna en av världens sju underverk, Taj Mahal. Ni spenderar hela dagen i Agra och sedan tar du ett övernattningståg till Udaipur "city of lakes" i Rajasthan.

Dag 9: tisdag
Upplev Rajasthan – Udaipur "city of lakes". I Udaipur kommer du få bo i vårt volontärhus. De som tycker om Djungelboken eller James Bond kanske kommer känna igen Udaipur som Bagheeras födelseort och plats där Roger Moore spelade in Octopussy. Under 2 dagar kommer du besöka bland annat vackra palats, njuta av en båttur på Pichola sjön, och få uppleva en traditionell rajasthanisk dans och musikkonsert; allt i Indiens näst största stat.

Dag 10: onsdag
Din dag börjar med en lugn morgon. Efter frukost kommer du få handla frukt och grönsaker på marknaden för att ta sedan vässa dina indiska matlagningsförmågor. Efter lunch kommer vi åka till Shilpgram, en by där du får uppleva traditionell rajasthanisk konst och hantverk samt butiker och musik. Efter det åker ni till monsoon -palace för att kika på solnedgången. Ett brett sortiment indisk mat väntar på dig efter solnedgången vårt center.

Dag 11: torsdag
Idag besöker vi några tempel i utkanten av Udaipur. Efter det kommer vi tillbaka till vårt center och på kvällen tar vi övernattningsbussen till Jaisalmer som ligger ungefär 12 timmar från resans nästa höjdpunkt; Ökenupplevelse.

Dag 12: fredag
"Livets upplevelse"; övernatta i öknen. När vi kommer till Jaisalmer kommer du att få lite tid att fräscha upp dig på ett guesthouse. Sedan blir det sightseeing i Jaisalmer, jeep safari samt kamel ridning längre in i Thar-öknen, där du sedan kommer att övernatta. Kom ihåg att ta med dig din sovsäck samt vattenflaskor för den här delen av resan. Din koordinator kommer informera dig om något annat behövs. Ikväll campar vi i öknen under stjärnorna. Magiskt!

Dag 13: lördag
Du återkommer från öknen och återvänder till ditt guesthouse för att spendera tid i Jaisalmer där du kommer besöka en vacker, autentisk Haveli samt Jaisalmer´s största sjö och andra sevärdheter. Senare på kvällen kommer vi ta en övernattningsbuss tillbaka till Udaipur.

Dag 14: söndag
Du ankommer till vårt center i Udaipur för att nu återhämta dig lite och vila. Hela förmiddagen har du fri och på kvällen är det dags att njuta av en Bollywood film.

Vecka 3: Mumbai & Goa

Dag 15: måndag
Denna morgon har du för att bara njuta och ta det lugnt, och kanske för att gå ut och shoppa i staden Udaipur. Därefter tar vi en övernattningsbuss till Mumbai.

Dag 16: tisdag
Efter en tidig ankomst till Mumbai kommer du att färdas till ett guesthouse för att fräscha upp dig och sedan åka till Mumbais olika sevärdheter, som tex "Bollywood film city" samt uppleva den berömda marine drive, precis som de lokala människorna gör. Övernattning i Mumbai.

Dag 17: onsdag
Efter frukost besöker vi Gateway of India, därefter en timmes båttur på den arabiska havet, här besöker vi Elephant Caves. Där kommer du bli serverad en härligt god indisk lunch på ön och sedan fortsätter vi med Mumbais sevärdheter.

Dag 18: torsdag
Idag kommer vi ta ett tidigt supersnabbt tåg till Goa. Du anländer ungefär tid 12-tiden. Efter ankomsten till Goa kommer vi ta dig till vårt volontärhus där du kommer att bo resten av din resa. När du ankommer till centret kan du fräscha upp dig och sedan träffa de andra deltagare i huset. Projektkoordinatorn kommer briefa dig om alla aktiviteter på schemat för dina dagar i Goa. Efter en god lunch i Goa kommer du få åka till de fina stränder i Anjuna för att avnjuta en hel dag i sanden.

Dag 19: fredag
Dagen börjar tidigt med ett besök till ett vattenfall och därefter en resa till ett kryddplantage där du får lära dig om olika kryddor samt hur de odlas och produceras innan de hamnar på din tallrik. Efter en stor lunch kommer vi spendera resten av dagen på plantagen och efter middag är du fri att göra vad du vill.

Utforska den rika historien och den imponerande arkitekturen i gamla Goa, den tidigare koloniala huvudstaden i staten. Kyrkorna är fantastiska, och området finns med i UNESCOs världsarvslista. Missa inte att besöka "Basilica of Bom Jesus", som innehåller relikerna till St Francis Xavier.
Besök de intressanta kryddplantagen och lär känna de olika indiska kryddor, hur de odlas innan de når dina kök. Efter en överdådig lunch på plantagen har man tid att spendera lite tid här, och på vägen tillbaka besöker vi ett litet men ändå så vackert vattenfall. På kvällen har du tid att utforska Goa på egen hand. Övernattning i Goa.

Dag 20: lördag
Idag får du lära dig lite olika yoga positioner och du får även testa på och erfara en autentisk ayurveda massage, detta för att slappna av i kropp och själ. Efter lunch som hålls på vårt center har du möjlighet att spenderad tid längst med Goas stränder. . Övernattning i Goa.

Dag 21: söndag
Denna dagen är du ledig så att du kan spendera tid på stranden eller umgås med de andra deltagarna. Övernattning i Goa.

Vecka 4: Samhällsarbete i Goa

Dag 22–26: måndag till fredag
Under den här veckan deltar vi i vårt samhälls-engagemangsprogram som består av många olika projekt som tex women empowerment, skola, renoveringsprojekt, animal shelter, eller varför inte interagera med de äldre på ett ålderdomshem. Valet är ditt. Under den andra halvan av dagen spenderar du tid och engagerar barnen på vårt "outreach projekt. Övernattning i Goa.

Dag 27: lördag
Fri dag för att handla, shoppa eller förbereda dig för din hemresa. Övernattning i Goa

Dag 28: söndag
Dagen har kommit att lämna Indien.

Detta schema kan ändras beroende på vädret, lokala förutsättningar eller oförutsägbara händelser.

Extra utrustning

Skicka denna sidan till mig som PDF

Visum

Du behöver ansöka om ett turistvisum och du behöver ett giltigt pass . Visumet kan du söka på olika vis. Det nyaste och smidigaste sättet är att söka visumet online men man kan givetvis också skicka iväg sin ansökan via post eller besöka kontoret i Stockholm.

Det kostar cirka 50 USD och det ger dig 60 dagar uppehållstillstånd.
Du kommer att få detaljerad information om hur du som svensk medborgare går tillväga med din ansökan.

Detta behöver du när du ansöker om visum

Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Varför med GoXplore?

Avgångar

Denna Road Trip är väldigt populär och otroligt rolig att göra i grupp. Ta chansen och upplev det riktiga Indien samtidigt som du gör något bra och lär känna människor från andra delar av världen.
Det blir oftast cirka 6 personer i grupperna men ibland färre och ibland fler.

Flygplatsen som du bör landa på heter;
Delhi Airport/ DEL (India Gandhi International Airport) - Ankomst söndag (6:00 - 23:00)

Avgångar 2020;
06, 20 januari
03, 17 februari
02, 16 mars
06, 20 april
04, 18 maj
01, 15 juni
06, 20 juli
03, 17 augusti
07, 21 september
05, 19 oktober
02, 16 november
07, 21 december

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

Vad är inkluderat:

Vad är inte inkluderat:

En flygbiljett tur & retur till Indien brukar kosta mellan ca 6000-8500 SEK ink. flygskatt.

Flygresan
Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner. Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen
Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Road Trip Indien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vill tacka ännu en gång för all din hjälp - du var helt fantastisk från dag 1 - och resan är kort sagt en jag aldrig kommer att glömma!

Pari // Road Trip Indien

Aktiviteter i Indien

Hem » Land » Indien » Road Trip Indien

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!