Login

Bli engelsklärare i Kina

Ni Hao! Är du en person som gillar barn och är duktig på engelska? Kanske då vårt Teach & Travel-program i Kina kan passa? Efter din termin är du certifierad TEFL-lärare och kan arbeta som engelsklärare i andra delar av världen. Vad väntar du på?

Läs mer

Kontakta Jeanette

Teach & Travel Kina

Några snabba fakta om Teach & Travel Kina
kr. 25990
Passar för19 - 45 år
KvalifikationerGod engelska samt gymnasieutbildad
LängdCirka 6 månader
AnkomstplatsBeijing
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa, 2000 RMB per månad
Borde beställasMinst 4 månader innan tänkt avresa
UndervisningBetalt arbeteJobbgaranti

Ett otroligt spännande program för dig som är äventyrslysten och sugen på nya utmaningar och samtidigt uppleva det "nya" dynamiska Kina. I detta program kommer du få se tre olika destinationer i detta stora land, säkert fler om du själv väljer att resa efteråt.

Programmet är ett koncept som utvecklats i samarbete med de Kinesiska myndigheterna och GoXplore för att möta det stora behovet av engelsklärare. Programmet riktar sig till dig med goda engelskkunskaper och som har en dröm om att jobba som engelsklärare.

Det är ett unikt program som ger dig möjlighet att upptäcka Kina och dess fantastiska kultur och natur samtidigt som du jobbar som lärarassistent. Du får utbildning, stipendium, kost och logi samt lektioner i Mandarin. Du arbetar en termin och under loven och helgerna har du möjlighet att hitta på saker och resa runt i Kina.

Detta program är för dig som är mellan 18 - 45 år. Du bör vara flexibel, intresserad av andra kulturer, äventyrlig, gilla utmaningar, ha god kommunikationsförmåga och vara utåtriktad. I och med att du kommer att jobba med att lära ut engelska så bör du ha goda kunskaper inom språket.

Teach & Travel China ger dig bra erfarenhet i ditt framtida yrkesliv, samtidigt som du får ta del av och lära känna kulturen i Kina. Efter avslutad utbildning erhåller man ett TEFL (Teaching of English as a Foreign Language) -certifikat som berättigar dig till att arbeta som engelsklärare världen över.

Observera att alla projekt kräver utdrag ur brottsregistret (på engelska).

Därför ska du resa på detta program och arbeta som engelsklärare i Kina

Från bokning till avresaJag vill boka! Jag har några frågor
Nu har vi varit här en vecka och jag älskar Kina redan. Människorna är trevliga, både kineserna och TTC kompisarna. Vi börjar få kontroll över ätpinnar, språket går i rätt riktning, när jag talar norska med Henriette ändrar jag plötsligt till engelska eller bara stoppar in ett engelskt ord här och där, och ingen av oss reagerar. Språkförvirrad? Japp.

lotte // Teach & Travel Kina

Jobb

Kina är hela världens affärspartner. Eftersom den kinesiska kulturen och språket är väldigt annorlunda jämfört med Sveriges, är det en stor merit att ha vistats och arbetat en längre period i Kina. Det är viktigt att du är öppen, flexibel och tålmodig – saker fungerar inte på samma sätt som vi är vana vid i Sverige och ändringar förekommer ofta med kort varsel. Men tack vare all välvilja från kineserna, som är väldigt öppna och intresserade, får du ditt livs upplevelse samtidigt som du förbättrar dina kvalifikationer både för framtida studier och jobb.

Placering;
Vi kan aldrig garantera ett specifikt område/stad för din placering. Men du kan ha önskemål om placering under bokningsprocessen. Nedan finner vilka områden det finns placeringar inom;

Du kan också göra önskemål i vilken åldersgrupp du föredrar att lära ut. Väl nere på plats får du reda på vilken skola och område du kommer att arbeta på. Du kommer aldrig vara ensam deltagare på skolan, utan minst två deltagare är alltid tillsammans. Om ni skulle vara kompisar eller ett par som vill jobba ihop så går det att ordna. Notera att vi aldrig i förväg kan garantera varken specifik plats eller åldersgrupp för ditt arbete.

Kindergarten 3-6 år
Primary 7-12 år
Junior/High School13-18 år

Väl på plats

Steg 1
Innan din avresa kommer du gå en onlinekurs för att förbereda dig för ditt TEFL-certifikat. Under kursen kommer du få viktig information samt förberedande kunskaper för din tid som lärare/assisterande lärare.

Steg 2
Avresa februari - Ankomst sker till Peking där du spenderar dina första 2 dagar med att, bland annat, besöka Kinesiska muren samtidigt som du får lära känna dina medresenärer. Därefter reser du tillsammans med gruppen till Harbin och, under 10 dagar, förbereder dig för ditt arbete, avslutar TEFL-kursen samt får ditt certifikat. Under din tid i Harbin kommer du ha 4h schemalagd utbildning i Mandarin.

Avresa augusti - Ankomst sker till Peking där du spenderar dina första dagar med att, bland annat, besöka Kinesiska muren samtidigt som du får lära känna dina medresenärer. Din utbildning kommer att äga rum i Peking, där du förbereder dig för ditt arbete, avslutar din TEFL-kurs samt får ditt certifikat.

OBSERVERA att Training-perioden kommer att ligga helt i Peking för avgången februari 2018 .

Steg 3
Din placering sker på plats i Harbin/Peking, och det är det sista steget. När din placering är klar reser du ifrån Harbin/Peking till din nya arbetsplats. Även om du har rollen som assistent, bör du förbereda dig på att du får ta hand om eleverna på egen hand efter en tid på skolan. Hur man bäst hanterar detta kommer du att få reda på under din utbildning samt under tiden i Harbin/Peking. Du kommer arbeta ca 35h i veckan, men kan skilja sig något från skola till skola. Du kommer även vara med och förbereda lektioner, göra iordning utbildningsmaterial och liknande. Under din tid på skolan kommer du även ha 2h schemalagda Mandarinlektoiner/ veckan.

Stipendium:
För att då lite tillskott i din reskassa kommer du få ett stipendium på 2000 RMB i månaden. Normalt klarar du dig bra ditt stipendium. Notera att detta inte räknas som en lön och du inte skatt på den summan.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boende

Under dina första två veckor bor du tillsammans med övriga deltagare och delar rum med 2 andra. När du blivit placerad på en skola bor du i möblerade bostäder tillsammans och tillsammans med andra deltagare/lärare. Standarden på boendet är enkel jämfört med västerländsk standard. Skolorna har oftast goda faciliteter så som pool, löparbanor, basketplan och musikutrustning som alla kan användas efter arbetstid.

Måltider

Under introduktionen i Peking och Habin ingår 3 måltider per dag. Väl på ditt arbete ingår även 3 mål mat under vardagarna. Maten serveras oftast i matsalen på skolan. Maten kommer att vara lokal (kinesiska), västerländsk mat är inte tillgänglig. Det serveras oftast vegetarisk mat och ris. Vänj dig redan nu vid att äta med pinnar, det är nämligen detta som används! Det är lite komplicerat i början, men så småningom får man kläm på det!

Under helger och ledig tid står du själv för maten.

Nu har vi varit här en vecka och jag älskar Kina redan. Människorna är trevliga, både kineserna och TTC kompisarna. Vi börjar få kontroll över ätpinnar, språket går i rätt riktning, när jag talar norska med Henriette ändrar jag plötsligt till engelska eller bara stoppar in ett engelskt ord här och där, och ingen av oss reagerar. Språkförvirrad? Japp.

lotte // Teach & Travel Kina

Varför Teach & Travel Kina med GoXplore?

Visum

Som deltagare i Teach & Travel China program behöver du ansöka om ett speciellt visum hos Kinesiska ambassaden i Stockholm eller via konsulatet i Göteborg. Vilket visum du ska ansöka om kan variera från intagning till intagning men detta får du information om innan din avresa.

OBS! Skulle du vilja åka till andra länder under din tid i Kina så måste du ordna ett "double entry eller multiple entry" och det görs detta direkt vid visumansökan på plats i Stockholm eller Göteborg. Notera att detta inte går att garantera och reglerna gällande detta ändras från termin till termin. Kontakta oss för mer information.

Med visumet kan du:

Du får inte:

Visumet är inte inkluderat i priset, men vi hjälper dig hur du går tillväga.
Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du kan jobba en termin i Kina. Efter avslutar kan du förlänga ditt arbete en termin till, kontakta då din kontaktperson på plats i Kina.

Sista anmälningsdatum

Ankomstdatum

Slutdatum

15 maj 2018 14 aug 2018 15 jan 2019
1 nov 2018 31 jan 2019 15 jul 2019

Programmet är strukturerat på följande sätt:

Lov

Under loven kan du passa på att åka på utflykter i Kina eller andra länder. Du kan enbart resa utanför landets gränser om du har ett multi-entry visum. För mer information klicka här eller kontakta oss.

Priser

1 Termin Pris
Inkluderat TEFL-utbildning 25990

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2018)

Teach and Travel China programmet inkluderar:

Priserna inkluderar inte kostnader för flyg, visum eller försäkring. Inte heller måltider under helgdagar och lov.
Vi hjälper dig gärna med flygresan, och vi ordnar med gruppavgångar där alla resenärer samlas på samma flyg. Vi kommer kontakta dig när det börjar bli dags att kika på flygbiljetter.

En flygbiljett tur & retur till Peking brukar kosta mellan ca 6 500-8 500 sek ink. flygskatt.

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Teach & Travel Kina

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Här i Kina fungerar allt bra, jag är väldigt glad att jag åkte! Jag trivs verkligen. Jag hoppas många kan få möjlighet att göra en sån här resa, så "keep up the good work!"! :)

Evelina Bengtsson // Teach & Travel Kina

Aktiviteter i Kina

FAQ

Måste jag själv ansöka om stipendiet?

Nej du behöver inte ansöka om stipendiet som du får som betalning under din tid i Kina, detta sköts på plats av vår samarbetspartner i Kina och kommer vara färdigt när du kommer ner till Peking

Vad kan vara bra för mig att veta om landet?

Innan du ger dig av till Kina är det viktigt att känna till att en del saker i Kina kan vara utmanande och olikt från vad man är van vid från Sverige. Nedan följer en liten lista på saker man bör veta om Kina och livet i detta dynamiska land.

Det är viktigt att man är flexibel och förstående inför eventuella problem som kan uppstå. Men med rätt inställning och attityd så blir din tid i Kina ett fantastiskt äventyr som kommer att ge dig minnen och upplevelser för livet.

Var i Kina kommer jag att undervisa?

Du kan komma att undervisa på skolor runt om i hela Kina. Du kommer att bli placerad genom vår partnerorganisation NAPES (National Association of Private Education Schools). NAPES har över 100 skolor som medlemmar runt om i Kina. Du kommer att bli placerad på en skola efter din lärarutbildning och orientering. En del skolor finns i stadsområden medens andra är placerade ute på landsbygden i Kina.

Behöver jag ett TEFL (Teaching in English in a Foreign Language) certifikat?

Nej, men efter din utbildning så erhåller du ett TEFL-certifikat.

Om man vill åka till Peking tidigare går det?

Ja det går bra att resa tidigare. Meddela oss vilka datum du är intresserade utav så anpassar vi din flygoffert efter fina önskemål.

Hur mycket kommer jag att få i stipendium?

Du får 2000 RBM i månaden vilket är ca 2500 sek, en inkomst som man klarar sig väl på. Observera att stipendiet inte ingår under utbildningen.

Hur får jag ut mitt stupendium?

Vi hjälper dig att öppna ett bankkonto i Kina under din första tid i Peking. Din lön kommer att betalas ut till ditt bankkonto som du har ett bankomatkort knutet till. På så sätt kan du lätt ta ut din lön.

Behöver jag betala skatt eller pensionsavgifter?

Nej.

Hur många timmar kommer jag att undervisa?

Runt 25 - 35 timmar per vecka. Det skiljer sig från skola till skola

Hur gamla är eleverna?

Elevernas åldrar varierar från 6 till 15 år.

Behöver man adapter?

På många ställen fungerar den vanliga svenska stickproppen, men inte överallt. Det är lätt att få tag på adapters väl i Kina men förberedelsemässigt kan det vara bra att köpa en innan avresa. En vanlig reseadapter funkar.

Hur är skolorna?

Skolorna är privatskolor med hög standard (enligt Kinesiska mått) där elevernas föräldrar betalar en hög avgift för att barnen ska kunna gå där. Skolorna är välutrustade och eleverna som går där är disciplinerade och har respekt för lärarna.

Kan man bli placerad med en vän?

Ja, om man meddelar detta vid bokningstillfället. Om man däremot träffar någon under utbildningen går det inte att garantera.

Vad ska jag ha på mig när jag undervisar?

Det är viktigt att du har klär dig vårdat. Tänk på att det är barn du kommer arbeta med och du kommer vara en förebild för dem.

Hur bor jag?

Du bor på skolorna tillsammans med andra lärare och Teach & Travelresenärera. Det kan innebära möblerade studiolägenheter. Standardtypen av boende är oftast delade lägenheter med eget sovrum och delat sällskapsutrymme och badrum. Köket är oftast placerat inom lägenhetskomplexet. Alla måltiderna är serverade i en gemensam matsal och du behöver inte laga din egen mat. Skolorna har oftast goda faciliteter så som pool, löparbanor, basketplan, och musikutrustning och som alla kan användas efter arbetstid.

Kommer jag att ha tid att resa runt?

Du kommer att kunna resa en hel del under din tid i Kina. Du kan resa runt under alla loven och efter du avslutat din undervisning. Det kommer också att finnas möjlighet att möta upp med andra lärarassistenter och sedan resa runt tillsammans.

Kommer det att finnas organiserade turer?

Ja, under dina 4 första veckor kommer det att göras gemensamma restaurangbesök, ni kommer även att besöka Kinesiska muren, marknader och dylikt en del av utflykterna kostar en mindre avgift.

Hur många Mandarinlektioner kommer jag att få?

3 till 5 lektioner/vecka under träningstiden sen kommer du att få fortlöpande lektioner under din tid som lärarassistent. Undervisningen kommer att vara på grundnivå.

Är transport inkluderat från min utbildningsort och ut till min skola?

Ja och även från en skola till en annan om du byter skola.

När ska jag boka?

Där finns bara 2 startdatum per år och platserna är begränsade så för att säkra en plats så rekommenderar vi att du bokar dig minst 4-6 månader innan kursstart.

Vad händer om jag inte klarar engelsktestet?

För att få delta på programmet krävs att man har goda engelskkunskaper och därför utförs ett test där vi testar dina kunskaper. Skulle du inte klara testet så får du tillbaka hela programavgiften utom 600 kr förutsatt att du tecknat avbeställningsskydd. (Avbeställningsskyddet är inte återbetalningsbart).

Finns det någon åldersgräns för att söka till detta programmet?

Ålder 18-45 år, är du utanför åldersspannet, kontakta oss så kollar vi upp möjligheten för dig att resa ändå.

Behöver jag en försäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. Work and Travel har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på resande fot samt i arbete. Läs mer här!

Behöver jag vaccinera mig?

För att veta om du behöver vaccinera dig innan din resa måste du kontakta närmsta läkare/vaccinationscentral.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Kina » Teach & Travel Kina

Vårt nästa informationsmöte är 2018-10-16 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!