Login

Bli engelsklärare i Kina

Ni Hao! Är du en person som gillar barn och är duktig på engelska? Kanske då vårt Teach & Travel-program i Kina kan passa? Efter din termin är du certifierad TEFL-lärare och kan arbeta som engelsklärare i andra delar av världen. Vad väntar du på?

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Teach & Travel Kina

Några snabba fakta om Teach & Travel Kina
kr. 16990
Passar för18 - 55 år
KvalifikationerGod engelska samt gymnasieutbildad
LängdCirka 4 månader
AnkomstplatsPeking
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa, 2500 RMB per månad
Borde beställasMinst 3 månader innan tänkt avresa
UndervisningBetalt arbeteJobbgaranti

Ett otroligt spännande program för dig som är äventyrslysten och sugen på nya utmaningar och samtidigt uppleva det "nya" dynamiska Kina. I detta program kommer du få se olika destinationer i detta stora land.

Programmet är ett koncept som utvecklats i samarbete med de Kinesiska myndigheterna och GoXplore för att möta det stora behovet av engelsklärare. Programmet riktar sig till dig med goda engelskkunskaper och som kanske har en dröm om att jobba som engelsklärare och tycker om barn.

Det är ett unikt program som ger dig möjlighet att upptäcka Kina och dess fantastiska kultur och natur samtidigt som du jobbar som lärarassistent. Du får utbildning, stipendium, kost och logi samt lektioner i mandarin. Du arbetar en termin, mellan 3,5 - 5 månader, och under eventuella lov samt ledig tid och helger har du möjlighet att hitta på saker och resa runt i Kina.

Detta program är för dig som är mellan 18 - 55 år. Du bör vara flexibel, intresserad av andra kulturer, äventyrlig, gilla utmaningar, ha god kommunikationsförmåga och vara utåtriktad. I och med att du kommer att jobba med att lära ut engelska så bör du ha goda kunskaper inom språket.

Teach & Travel Kina ger dig bra erfarenhet i ditt framtida yrkesliv, samtidigt som du får ta del av och lära känna kulturen i Kina. På detta program erhåller du ett TEFL (Teaching English as a Foreign Language) -certifikat som berättigar dig till att arbeta som engelsklärare världen över.

Observera att alla projekt kräver utdrag ur brottsregistret (på engelska).

Därför ska du resa på detta program och arbeta som engelsklärare i KinaJag vill boka! Jag har några frågor
Först av allt vill jag berätta att vi har det super här i Kina! Min skola är toppen, hjälpsamma och fina, och barnen (3-6åringar) är underbara! Vi är ett härligt gäng här från TTC som umgås på helger och fritid så ingen känner sig ensam, och jag har fått många fantastiska nya vänner. Det har varit en oslagbar upplevelse sen första stund.

Emma Åsberg // Teach & Travel Kina

Jobb

Kina är hela världens affärspartner. Eftersom den kinesiska kulturen och språket är väldigt annorlunda jämfört med Sveriges, är det en stor merit att ha vistats och arbetat en längre period i Kina. Det är viktigt att du är öppen, flexibel och tålmodig – saker fungerar inte på samma sätt som vi är vana vid i Sverige och ändringar förekommer ofta med kort varsel. Men tack vare all välvilja från kineserna, som är väldigt öppna och intresserade, får du ditt livs upplevelse samtidigt som du förbättrar dina kvalifikationer både för framtida studier och jobb.

Placering;
Våra partners samarbetar med många skolor runt om i hela landet, både privata och statliga. Vi kan aldrig garantera ett specifikt område/stad för din placering och inte heller åldersgrupp, men du kan önska både vart du vill blir placerad och vilken åldersgrupp du vill arbeta med. Du kommer att få göra tre val. Placeringen Under första veckan i Peking.

Steg 1

Innan din avresa kommer du gå en 120-timmars onlinekurs för att förbereda dig för ditt TEFL-certifikat. Under kursen kommer du att få viktig information samt förberedande kunskaper för din tid som lärare/assisterande lärare. Men du kommer också under din introduktionsvecka få förberedande lektioner inför din undervisning, English teaching skills- samt Simulation teaching- lektioner. Allt för att du ska känna dig trygg inför din kommande tid som lärarassistent.

Steg 2
Ankomst sker till Peking där du mjukstartar med en introduktionsvecka. 7 dagar med utöver lektioner som nämns i steg 1 bland annat besök till Kinesiska muren, du komma lära känna språket och fraser, staden Peking, kulturen, kinesisk kalligrafi och målning, tai chi och mycket annat. Du kommer också ha tid att göra annat på egen hand om du så vill, göra utflykter, gå på marknader, eller bara ta det lugnt. Allt samtidigt som du får lära känna dina medresenärer.

Steg 3
Efter dina dagar i Peking reser du till din nya arbetsplats, transporten hjälper våra partners dig med, resan dit och tillbaka till Peking ingår i resans pris. Även om du har rollen som assistent, bör du förbereda dig på att du får ta hand om eleverna på egen hand efter en tid på skolan. Du kommer arbeta ca 35h i veckan, men kan skilja sig något från skola till skola. Du kommer även vara med och förbereda lektioner, undervisa ett par timmar om dagen, göra i ordning utbildningsmaterial och liknande.

Stipendium:
För att då lite tillskott i din reskassa kommer du få ett stipendium på 2500 RMB i månaden. Normalt klarar du dig bra ditt stipendium. Notera att detta inte räknas som en lön och du betalar inte skatt på den summan.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boende

Under dina första dagar i Peking bor du på ett hotell i staden. Frukost, lunch och middag ingår. På din placering bor du i möblerade bostäder tillsammans med andra deltagare/lärarassistenter antingen på skolan eller i närheten på gångavstånd. Standarden på boendet är enkel jämfört med västerländsk standard. Skolorna har oftast goda faciliteter så som pool, löparbanor, basketplan och musikutrustning som alla kan användas efter arbetstid. Du har alltid en kontaktperson, en support, samt ett boende med de faciliteter du behöver.

Måltider

Det ingår tre måltider per dag. Maten serveras oftast i matsalen på skolan. Maten kommer att vara lokal (kinesisk), västerländsk mat är inte tillgänglig. Det serveras oftast vegetarisk mat och ris. Vänj dig redan nu vid att äta med pinnar, det är nämligen detta som används! Det är lite komplicerat i början, men så småningom får man kläm på det!
Under helger och ledig tid står du själv för maten.

Varför Teach & Travel Kina med GoXplore?

Visum

Som deltagare i Teach & Travel China program behöver du ansöka om ett speciellt visum personligen hos Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller i Göteborg. Du kommer ansöka om ett 90-dagars visum och du kommer att behöva ett Letter of invitation tillsammans med din visumansökan. Mer information om detta kommer du få vid ett senare tillfälle under boknings processen. Letter of invitation kommer till dig ca 1 månad innan avresan så var beredd på att boka en tid på ambassaden när invitation letter kommer till dig.
VISUMET GÄLLER UNDER DIN TID SOM LÄRARE, DU BEHÖVER RESA HEM EFTER DITT ARBETE AVSLUTAS PÅ DETTA VISUM.

OBS! Eftersom du ska stanna i längre än 90 dagar inkluderar vi hjälp med att ansöka om en förlängning av visumet. Du behöver åka till Peking för att göra detta. Observera då att uppehälle och transport för detta inte ingår i resans pris.

Visumet är inte inkluderat i priset, men vi hjälper dig hur du går tillväga.
Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du kan jobba en termin i Kina på det visum som du kommer få, det är enligt skolans regler i Kina som styr visumets giltighet. Programmet kommer fortsätta året runt med liknande datum som nedan åren framåt med.

Sista anmälningsdatum

Ankomstdatum

Startdatum skola

15 dec 2019 02 feb 2020 13-17 februari
Juni 2020 Augusti 2020 TBA

Programmet är strukturerat på följande sätt:


Priser

1 Termin Pris
Inkluderat TEFL-utbildning 16990

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2019)

Teach and Travel Kina-programmet inkluderar:

Teach and Travel Kina-programmet inkluderar INTE:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Teach & Travel Kina

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Här i Kina fungerar allt bra, jag är väldigt glad att jag åkte! Jag trivs verkligen. Jag hoppas många kan få möjlighet att göra en sån här resa, så "keep up the good work!"! :)

Evelina Bengtsson // Teach & Travel Kina

FAQ

Hur mycket behöver jag ha med mig i fickpengar?

Vi rekommenderar att man har med sig runt 3000 kr. Självklart är det upp till dig om du vill ta med dig mer om du exempelvis vill hitta på aktiviteter/åka iväg på upptäcktsfärd när du är ledig.

Hur är vädret i Kina?

Kina är uppdelat i två delar: norr och söder om Yangtze River. Vädret är varmare söder om Yangtze River och kyligare norr om den. I norra Kina finns det 4 tydlig säsonger och i de södra delarna är det grönt och fuktigt året runt.

Är Kina ett säkert land att bo och resa i?

Absolut, Kina är ett väldigt säkert land! Dock bör man ha sunt förnuft, precis som i alla andra länder. Håll koll på din omgivning, håll ett öga på dina ägodelar och gå inte själv i mörka gränder mitt i natten, etc.

Kommer jag ha tillgång till internet?

Ja, det finns tillgång till internet på din skola och även i din lägenhet.

Måste jag själv ansöka om stipendiet?

Nej du behöver inte ansöka om stipendiet som du får som betalning under din tid i Kina, detta sköts på plats av vår samarbetspartner i Kina och kommer vara färdigt när du kommer ner till Peking

Vad kan vara bra för mig att veta om landet?

Innan du ger dig av till Kina är det viktigt att känna till att en del saker i Kina kan vara utmanande och olikt från vad man är van vid från Sverige. Nedan följer en liten lista på saker man bör veta om Kina och livet i detta dynamiska land.

Det är viktigt att man är flexibel och förstående inför eventuella problem som kan uppstå. Men med rätt inställning och attityd så blir din tid i Kina ett fantastiskt äventyr som kommer att ge dig minnen och upplevelser för livet.

Var i Kina kommer jag att undervisa?

Du kan komma att undervisa på skolor runt om i hela Kina.

Behöver jag ett TEFL (Teaching in English in a Foreign Language) certifikat?

Nej, men detta förser vi dig med i detta program och du erhåller du ett TEFL-certifikat innan du reser till Kina.

Hur mycket kommer jag att få i stipendium?

Du får 2500 RBM i månaden när du är på skolan, en inkomst som man klarar sig väl på.

Hur får jag ut mitt stipendium?

Vi hjälper dig att öppna ett bankkonto i Kina under din första tid i Peking. Din lön kommer att betalas ut till ditt bankkonto som du har ett bankomatkort knutet till. På så sätt kan du lätt ta ut din lön.

Behöver jag betala skatt eller pensionsavgifter?

Nej.

Hur många timmar kommer jag att undervisa?

Runt 25 - 35 timmar per vecka. Det skiljer sig från skola till skola

Hur gamla är eleverna?

Elevernas åldrar varierar. Placeringarna är från Kindergarten - Högstadium

Behöver man adapter?

På många ställen fungerar den vanliga svenska stickproppen, men inte överallt. Det är lätt att få tag på adapters väl i Kina men förberedelsemässigt kan det vara bra att köpa en innan avresa. En vanlig reseadapter funkar.

Kan man bli placerad med en vän?

Vi kan inte garantera att man får jobb tillsammans med en vän.

Vad ska jag ha på mig när jag undervisar?

Det är viktigt att du har klär dig vårdat. Tänk på att det är barn du kommer arbeta med och du kommer vara en förebild för dem.

Hur bor jag?

Du bor på skolorna tillsammans med någon av de andra lärarna på detta program. Det kan innebära möblerade studiolägenheter. Standardtypen av boende är oftast delade lägenheter med eget sovrum och delat sällskapsutrymme och badrum. Köket är oftast placerat inom lägenhetskomplexet.

Kommer jag att ha tid att resa runt?

Du kommer att kunna resa en hel del under din tid i Kina. Du kan resa runt under alla loven och efter du avslutat din undervisning. Det kommer också att finnas möjlighet att möta upp med andra lärarassistenter och sedan resa runt tillsammans.

Kommer det att finnas organiserade turer?

Ja, under din första vecka kommer det att göras gemensamma utflykter, ni kommer besöka Kinesiska muren, marknader och dylikt och allt ingår i ditt program

Hur många Mandarinlektioner kommer jag att få?

3 till 5 lektioner/vecka under träningstiden sen kommer du att få fortlöpande lektioner under din tid som lärarassistent. Undervisningen kommer att vara på grundnivå.

Är transport inkluderat från min utbildningsort och ut till min skola?

Ja och även från en skola till en annan om du byter skola.

När ska jag boka?

Där finns bara 2 startdatum per år och platserna är begränsade så för att säkra en plats så rekommenderar vi att du bokar dig minst 4-6 månader innan kursstart.

Finns det någon åldersgräns för att söka till detta programmet?

Ålder 18-55 år, är du utanför åldersspannet, kontakta oss så kollar vi upp möjligheten för dig att resa ändå.

Behöver jag en försäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. Work and Travel har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på resande fot samt i arbete och den är inkluderad i resans pris. Läs mer här!

Behöver jag vaccinera mig?

För att veta om du behöver vaccinera dig innan din resa måste du kontakta närmsta läkare/vaccinationscentral.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Kina » Teach & Travel Kina

Vårt nästa informationsmöte är 2019-11-27 i Stockholm. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!