Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Volontärarbete på Fiji

Volontärarbeta på vackra Yasawas på Fiji. Här kan du välja mellan Barn & Undervisning eller skapa hållbar landsbygd åt lokalbefolkningen. Oavsett vad du väljer får du möjligheten att uppleva den fijianska kulturen och de varma, vänliga människorna.

Läs mer

Kontakta Camilla

Vinaka Fiji

Några snabba fakta om Vinaka Fiji
Från kr 12390
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor
Längd1 - 8 veckor
AnkomstplatsNadi - ankomst fredagar
Betalt arbeteNej
Borde beställasMinst 2 månader innan avresa
VolontärarbeteUndervisningMiljövårdDykningVolontärarbete med barn

Fiji består utav över 300 öar och är för många paradiset på jorden! Här finner man kristallklart vatten, palmer, långa vita stränder och några av de vänligaste människorna på jorden.

Våra program på Fiji är otroligt givande inte bara för dig som volontär utan även för barnen och lokalbefolkningen på de plaster du kommer att besöka. Antal volontärer är alltid begränsat då man vill undvika att det blir för mycket folk på en och samma plats och för att hela upplevelsen ska bli mer personlig. Projekten tar bara emot ett visst antal volontärer, så var inte försent ute med din bokning.

Det sägs att man ankommer till Fiji som en främling, men reser hem som en vän. Så följ med till Fiji och finn vänner för livet!

Vem kan delta?

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Se filmen från Fiji

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Fiji är en spännande ögrupp med över 300 fantastiska och varierande öar. Programmens utgångspunkt ligger på ön Vitu Levu i närheten till ögruppen Yasawa. Programmet börjar och slutar på Vitu Levu, som även är Fijis största ö, där Suva är Fijis huvudstad.

På plats finns det en programkoordinator som tar hand om dig och kan hjälpa dig med det mesta. Du kommer även ha en lokal kontakperson som du kan kontakta 24 timmar om dygnet om något skulle hända.

Arbetstiderna varierar beroende på vilket projekt du väljer. En del projekt slutar efter lunch du kommer därför att ha gott om tid att komma nära Fijis kultur, utforska ön och slappna av om du önskar det.

1. Barn & Utbildning
Skolor i Yasawa-gruppen är både underbemannade och underutrustade. Du som volontär kommer att arbeta med att ge stöd till både elever och lärare via undervisning inom språk, pedagogiska aktiviteter och skolarbete.

På så vis avlastar du lärarna genom att assistera och bidrar med egna kunskaper och livserfarenheter, nya idéer matematik, engelska och idrott. Långsiktigt bidrar du till att förbättra utbildningen för barnen du undervisar. Man arbetar måndag till fredag vilket betyder att du kan uppleva och utforska underbara Fiji på helgerna.

Höjdpunkter:


Early childhood programs
Dessa program är knutna till byns dagis och fokuserar på barn från 3,5 år till 5 år gamla. Syftet är att uppmuntra föräldrarna att utveckla en förståelse och uppskattning av värdet på sina barn som går i skolan.

One on one reading programs
Dessa värdefulla program är etablerade i både Naviti skola och Yasawa High School. Syftet är att förbättra studieresultaten för de elever som ligger betydligt lägre än det nationella genomsnittet i läs- och skrivkunnighet.

termin 1: 19 jan - 24 apr
termin 2: 11 maj - 14 aug
termin 3: 31 aug - 27 nov

Under skolloven kommer du fortfarande få hjälpa till och men man bygger programmen utifrån antal volontärer och barnens behov.

2. Självförsörjande byar
På detta program blir du en del i dem lokala byarna och hjälper till så de blir mer hållbara. Här kan du bland annat bidra till att förbättra tillgången till rent vatten, miljötänk, resursförvaltning och inrätta mikroföretag och bidra till uppstarten av dessa företag.

Ett av det viktigaste målen är att säkerställa en ny vattenförsörjning för de 27 byar som finns i området. Detta sker bland annat genom byggprojekt och lokal utbildning. På grund av för lite regn samt brist på naturliga dricksvattenkällor, är målet att skapa och främja alternativa vattenkällor. Målet utgår ifrån WHOs (World Health Organisations) millenniemål "Alla ska ha tillgång till 5 liter dricksvatten per person och dag"

Som volontär kommer du också att hjälpa till att anlägga grönsaksodlingar och öka medvetenhet om behovet av växelbruk. Du kommer också hjälpa till att bygga hönsburar på landsbygden så det blir lättare för byborna att ta vara på äggen, vilket också blir ett komplement till kosten. Överskottet av ägg kan sedan lokalborna sälja till de närliggande hotellen, och därigenom få in en extra inkomst.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Utgångspunkten för programmet är på Barefoot Island Lodge i Yasawa-gruppen. Här hittar du också Drawaqa Island, som är belägen på sydspetsen av Yasawagruppen. Det tar cirka 3 timmar med båt från huvudön.
Denna plats är otroligt vacker och belägen mellan två stränder och omringas av kristallklart, turkost vatten. Stora delarna av vattnet runt ön har förklarats som marint naturreservat.

Du som volontär bor i sovsalar med max 4 personer i varje rum. Din bungalow ligger på stranden med palmerna och havet precis utanför dörren. Vill man ha dubbelrum så meddela oss så tar vi fram ett pris för detta.
I den stora centrala anläggningen intill hittar du badrum och dusch.

Barefoot LodgeBarefoot Island Lodge fiji

Varför Vinaka Fiji med GoXplore?

Visum

Vid ankomsten till Fiji får du som svensk medborgare ett 4 månaders turistvisum. Visumet är kostnadsfritt och behöver inte ansökas före avresan. Kontrollera att ditt pass är giltigt vid ankomst samt 6 månader efter avresa från Fiji.

Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva allt Fiji har att erbjuda efter projektets slut. Tveka inte att kontakta oss för massor av personliga resetips.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Själva projektet börjar varje måndag under hela året, men man behöver ankomma en söndag och det betyder att du i stort sett behöver resa från Sverige på en fredag, på grund av den långa restiden men också på grund av lokala tider. På flygplatsen blir du upphämtad och skjutsad till ditt boende, och det är också här du kommer träffa den andra volontärerna.

OBS!
Programmen har julledigt mellan den 18 december - 8 januari.

På detta program anländer man på söndagen mellan kl 0600-1800 till Suva eller Nadi. Nadi ligger lite längre ifrån ditt boende, men flyg hit är oftast billigare. Du blir upphämtad på flygplatsen utav vår samarbetspartner och blir sedan skjutsad till ditt boende. Från Nadi tar det cirka 3 timmar till ditt boende. Skulle man anlända på lördagen så kan man mot en kostnad bli upphämtad ändå.
Dagen efter börjar introduktionsveckan som är fylld av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Det är också under introduktionsveckan man kommer över den värsta jetlaggen och nu får man möjligheten att vänja sig vid klimatet och kulturen innan man börjar på projektet.

Vi rekommenderar att du bokar dig senast 2 månader före önskad avresa. Om du vill resa närmre inpå avresa så ber vi dig att kontakta oss per telefon. Platserna fylls snabbt upp, så det är klokt att boka tidigt.

Flyg är inte inkluderat i priset men vi hjälper dig gärna att boka detta. Väljer du att själv boka flyg är det viktigt att du anländer på rätt flygplats, för specifik ankomsttid prata med oss.
Mat och boende är inkluderat under din tid som volontär, men vill du tillbringa några extra dagar på Fiji efter projektets slut så står du själv för kost och logi. Vill du ha tips på boende, tveka inte att fråga oss.

Vi skickar dig en flygoffert på din resa till Fiji efter att du har betalt din handpenning, och fått din plats bekräftad på projektet. Generellt kostar en T&R biljett från Stockholm till Nadi mellan 10 500 kr - 14 500 kr, beroende på säsong, vilket flygbolag man bokar genom och hur platstillgången ser ut. Naturligtvis kan du boka din flygbiljett själv, men då är det mycket viktigt att du inte beställer den förrän du har fått din plats på projektet bekräftat.

Om du väljer att boka din flygresa genom oss så har vi tillgång till all flyginformation och får direkt uppdateringar om exempelvis en tidsändring skulle ske. Därmed kan vi informera dig och våra samarbetspartners i Fiji om eventuella ändringar.

Funderar du att göra en större resa och lägga till projektet som en del av dina planer, kan vi hjälpa dig genom hela planeringen och skickar gärna förslag och tips till dig.


Priser

Barn & Undervisning Pris
3 veckor inkl kost & logi 12390
4 veckor inkl kost & logi 16490
5 veckor inkl kost & logi 18990
6 veckor inkl kost & logi 21990
7 veckor inkl kost & logi 23990
8 veckor inkl kost & logi 25990
9 veckor inkl kost & logi 28490
10 veckor inkl kost & logi 29990
Bygg & renovering Pris
3 veckor inkl kost & logi 12790
4 veckor inkl kost & logi 16990
5 veckor inkl kost & logi 19990
6 veckor inkl kost & logi 22990
7 veckor inkl kost & logi 24990
8 veckor inkl kost & logi 27490
9 veckor inkl kost & logi 29990
10 veckor inkl kost & logi 32990

(priserna är giltiga till den 31 dec 2017)

Vad ingår i priset?

Vad ingår inte i priset?

Transport
Vi skickar dig en flygoffert på din resa till Fiji efter vi fått in handpenningen och din plats på projektet är bekräftad. Observera att flygbiljetten ej är inkluderat i priset. Väljer du att boka flyg själv, kontrollera med oss vilken flygplats samt ankomsttider som gäller.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Vinaka Fiji

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare

Aktiviteter i Fiji

FAQ

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Fiji » Vinaka Fiji

Vårt nästa informationsmöte är 2017-12-20 i Linköping. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!