1. Volunteer Thailand 2. Volunteer Thailand 3. Volunteer Thailand 4. Volunteer Thailand 5. Volunteer Thailand 6. Volunteer Thailand

Volontärarbete i Thailand

Som volontär i Thailand erbjuder vi dig möjligheten att arbeta med sociala projekt eller bo tillsammans med Hilltribe i Norra Thailand.Du kommer nära människor och kulturen och får vara med om upplevelser utöver det vanliga.

Läs mer

Volontär Thailand

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Med långa vita stränder, sitt varma klimat och den helt fantastiska matkulturen har Thailand allt du kan tänka dig. Vi ger dig nu möjligheten att utforska landet på ett annorlunda och mer givande sätt genom att volontärarbeta.

Vi på GoXplore har tagit fram tre spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen. Välj mellan att undervisa engelska till barn och ungdomar, där du som volontär lär ut grunderna i engelska och får testa på livet som lärare. Var med och förbättra de dåliga förhållandena på skolor, tempel, sjukhus osv runt Singburi området. Allt för att barnen och lokalbefolkningen ska få en så bra miljö att bo i som möjligt. Dessutom kommer du till insikt om hur små saker kan ge så mycket glädje och tacksamhet.
Eller bosätt dig i norra Thailand med bergsfolket under en period och koppla bort allt från omvärlden. Du kommer att hjälpa en hel by att utvecklas med dina varierande arbetsuppgifter. Dessutom kommer du att få ta del av den fantastiskt spännande AKHA-kulturen, där du garanterat kommer att ta med dig massor av minnen från ceremonier och traditioner!

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år. Du bör vara öppen, engagerad, flexibel och positiv. Du ska ha goda kunskaper i engelska eftersom det är det språk du kommer att använda dagligen. Alla som reser med GoXplore måste numera ansöka om ett brottsregister på engelska. Detta får tidigast göras 3 månader innan planerad utresa. Oavsett vilket projekt du väljer så kommer du att få en fantastisk tid med lokalbefolkningen och andra volontärer från andra delar av världen. Du kommer att få med dig erfarenhet och minnen som du bara kan drömma om att få på en vanlig resa. Men det viktigaste av allt är att du kommer att hjälpa människor som är i behov av all hjälp dem kan få.

Några snabba fakta om Volontär Thailand
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
Längdfrån 2 veckor
AnkomstplatsBangkok
Betalt arbeteNej
Borde beställasMinst 2 veckor innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningPraktikMiljövårdVolontärarbete med barnFamiljevänligSport
Jag vill boka! Jag har några frågor
Maten i Twinhouse överträffade alla förväntningar. Väldigt varierad och välsmakande mat. Jag kommer att äta mycket mer asiatisk mat här hemma i Norge framöver. Vi fick också olika frukter till varje måltid. Frukten i Thailand är så mycket bättre och saftigare. Otroligt gott! Jag måste också säga att de som jobbade där nere gjorde ett otroligt bra jobb. Fick hjälp oavsett vad och kände att de tog hand om oss och fanns där hela tiden. De verkade trivas med det de arbetade med och visade oss omsorg för att de ville och inte för att det är deras jobb.

Sara Volontär ThailandÖversatt

Projekt

På våra projekt i Thailand kommer du som volontär komma närmre det lokala folket och få en mer givande resa än du tidigare har varit med om. Att komma iväg för att volontärarbeta är ett perfekt sätt för att få ut så mycket som möjligt av din resa. Du kommer även känna en personlig tillfredsställelse av att ha hjälpt någon annan, utvecklas som person och få nya perspektiv på livet. Du kommer arbeta i en fantastisk miljö och träffa många härliga människor!

Oavsett vilket program du väljer att delta på så kommer du att få en väldigt bra tid. Bidra till en bättre vardag för barn och vuxna, lär ut engelska till ungdomar på skolor eller hjälp bergsfolket och ta del av den fantastiskt spännande AKHA-kulturen. Möjligheterna är många, bestäm dig för ett och gör skillnad!

Introduktionsvecka

Vill du lära känna den thailändska kulturen innan du börjar på ditt projekt? Under en introduktionsvecka får du möjlighet att bekanta dig med Thailand och dess kultur. Under denna tid får du testa att laga thailändsk mat, lära dig användbara fraserna på thailändska och bland annat besöka det kända buddist templet, Wat Phranon Jaksi, gamla stan Ayutthaya och mycket mer. Du kommer givetvis också få träffa lokalbefolkningen, smaka av deras mat och bara njuta av deras sällskap och historier. Att börja sin resa med en introduktionsvecka är en superbra start och något vi varmt rekommenderar!

Du kommer även att få vara med om roliga aktiviteter för att lära känna alla de andra volontärerna för att få en så bra start som möjligt på ditt nya äventyr i underbara Thailand.

Läs mer och boka introduktionsveckan här!

"Community construction"

Nu har du som volontär möjlighet att hjälpa till att förbättra standarden på skolor, sjukhus, olika tempel runtomkring, samt andra lokala byggnader för att hjälpa lokalbefolkningen och förbättra deras levnadsstandard. I detta område i Thailand finns det fortfarande många familjer som lever under mycket dåliga bostadsförhållanden och utan grundläggande sanitära faciliteter. På detta program har man valt ut lokala familjer som behöver byggstöd när det gäller deras nuvarande levnadsstandard.

Bland annat kommer du få hjälpa till med följande:
Skapa lämpliga sanitets anläggningar
Reparation av takläggning
Målning
Annan renovering som är nödvändig för att göra dessa platser/hus till en säker plats att bo och leva

Volontärarbetet kan också ske på lokala anläggningar som:
Tempel
Sjukhus
Skolor

Man jobbar cirka 4-5 timmar per dag och lunchen äts på projektet. På helgerna är man ledig och om man önskar kan man ta en tur in till Bangkok, vill man inte åka in till Bangkok så stannar man kvar och umgås med de andra volontärerna eller hittar på utflykter i närheten.

Undervisning

Lite utanför staden Singburi ligger det skolor som är i stort behov att få hjälp med att undervisa engelska till barn och ungdomar. Här har du möjlighet att hjälpa till och samtidigt ta del av den Thailändska kulturen. Är du en tålmodig person som brinner för att sprida kunskap och glädje till barn och ungdomar? Då är vårt undervisningsprogram något för dig. Dem är även öppna för fritt lärande, så är du kreativ och vill lägga upp dina lektioner på ett visst sätt så är det fullt möjligt.

Som volontär på vårt undervisningsprojekt kommer du till en början vara assistent för att senare ha hand om dina egna lektioner, om du känner dig bekväm med detta. Du ska därför vara beredd på att det krävs lite förberedelser och kreativitet kring dina lektioner. Självklart kommer du få tips och råd kring hur du kan lägga upp dina dagar och du kommer även att bolla idéer med alla andra volontärer som också gör samma resa som dig.
Varje morgon blir du upphämtad på volontärcentret mellan klockan 07-09 (beroende på vart skolan ligger) och skjutsad till skolan. Ditt schema kan variera, men oftast undervisar man cirka 3-6 timmar om dagen, måndag till fredag.
Thailändska skolor visar stor respekt för kungen i Thailand genom ceremonier och du kan bli ombedd att delta i denna unika morgonritual.

Undervisningsprojektet är ett perfekt sätt för dig som alltid har velat testa på läraryrket. Tänk att få hjälpa barnen och ungdomarna till att lära sig språket som dem i framtiden kommer att ha stor nytta av. Du kommer garanterat ha många skratt, leenden och andra minnen med dig hem.

OBS
Tänk på att skolorna har stängt under deras sommarlov från cirka 15 mars - 15 maj, samt i oktober, under den här tiden kan man fortfarande volontärarbeta men det hålls då istället "summer camps" för de elever som inte åker hem till föräldrarna.

Notera!
Det kan vara trevligt att ta med någon present till eleverna. Av erfarenhet är vanliga leksaker inte så intressanta, utan fotografier på din familj och husdjur brukar bli en succé.

Bergsfolket

I Chang Rais djungel finns det många stammar som lever i en harmonisk och vacker miljö, men som är i stort behov av att få hjälp med att utveckla och förbättra byn. Vi ger dig möjlighet att ta del av en fantastisk spännande kultur med massor av traditioner och ritualer samtidigt som du hjälper bergsfolket med många olika projekt. Du kommer att vara med om roliga aktiviteter. Alltifrån ceremonier till att vandra i djungeln för att lära dig hur man lagar mat med hjälp av bambuträd och mycket mer. Vår samarbetspartner jobbar med två byar. Som volontär kommer du därför att hjälpa till i den byn som behöver mest hjälp.

Arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter är väldigt varierande. Varje vecka brukar byn ha ett möte om vad som behövs göras och ditt schema kommer att sättas upp utifrån byns behov. Du har stora möjligheter att lägga fram önskemål om specifika saker du vill göra och din koordinator kommer att sätta ihop ett schema som passar dig. Har du önskemål om att undervisa engelska till barnen på skolan under hela din projekttid så går det att ordna. Du måste då vara beredd att förbereda lektionerna på egen hand.

Du behöver inga kvalifikationer eller erfarenhet för att delta, men du ska vara förberedd på att levnadsstandarden inte är som vi är vana vid hemma i Sverige. Din koordinator kan engelska och kommer att vara till hands under hela din projekttid.

Är du intresserad av att ta del och lära dig mer om den spännande AKHA-kulturen, bo och leva som bergsfolket, vara med om roliga aktiviteter och samtidigt hjälpa människorna i stammen till en bättre och mer välutvecklad by? Då är detta projektet perfekt för dig.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Undervisning och community

Lite utanför Singburi ligger volontärcentret där både de som deltar på introduktionsveckan, jobbar med undervisning och med renovering bor. Här kommer du träffa massor med andra volontärer från andra delar av världen och det kommer bli många oförglömliga kvällar! Boendet har bra standard och du har tillgång till trådlöst internet om du skulle vilja sitta med datorn en kväll för att förbereda din kommande lektion. Du delar sovrum med 4-6 andra volontärer. Alla rum har toalett, fläkt och myggnät. Vissa myggnät är bättre än andra så vi rekommenderar att man tar med eget myggnät.

Efter din arbetsdag kommer du att åka tillbaka till volontärcentret och på kvällen brukar det vara massor med aktiviteter med de andra volontärerna.

Bergsfolket

Du kommer att sova i en hydda som är väldigt enkel standard. Detta är en väldigt charmig liten hydda där du kommer att ligga och höra alla fantastiska ljud som finns runt om i bergen innan du somnar. Beroende på vilken by du jobbar i kommer boendet variera lite.
I en av byarna finns det el i hyddan så att du kan ladda din mobil, dator, kamera m.m, i den andra byn finns ingen el i hyddan. Bergsfolket/Hilltribe ligger mitt i djungeln och högt uppe i bergen, så du kommer garanterat ha en fantastisk miljö att vakna till

Jag har haft en fantastisk upplevelse i Thailand och jag är väldigt glad att jag gick med i programmet. Jag tyckte så klart att det var tråkigt med översvämningarna och att barnhemmet var stängt, men trots det hade jag det bra. Jag var på Koh Samet den 2:a veckan istället, eftersom jag var den enda som anmälde mig till den 4:e veckan. Det var bara fantastiskt där! Tack för all hjälp på vägen :)

Sara Volontär ThailandÖversatt

Varför Volontär Thailand med GoXplore?

  • Volontärarbete ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore
  • Vi finns här som ett stöd under hela din vistelse
  • Du blir en av lokalbefolkningen och får uppleva kulturen från insidan
  • Vi har själv varit på plats och besökt våra projekt
  • Vår samarbetspartner på plats är trygga och mycket hjälpsamma
  • Boende och mat ingår under din vistelse
  • Du blir hämtad på flygplatsen och skjutsad till ditt projekt
  • Med oss i ryggen kommer din resa flyta på precis som den ska
  • Du får möjligheten att träffa volontärer från hela världen
  • Du kommer bli mer öppen som person och inse hur mycket hjälp barnen behöver

Visum

Svenska medborgare som åker till Thailand behöver inget visum för de första 30 dagarna. Skulle du däremot vilja stanna längre än så måste du ansöka om ett turistvisum som gäller i antingen 90 dagar eller upp till 6 månader, altnernatvit lämna landet 72h under resans tid, för att få ett nytt 3 månadersvisum vid nästa ankomst.

Om du inte sökt ett turistvisum men ändå varit i Thailand över 30 dagar så kan du bli bötfälld vid avresa. Tänk på att visumet börjar gälla från det ankomstdatum du anger vid ansökan.

Om du inte har svenskt pass kan andra visumregler gälla. Du är själv ansvarig för att kolla upp detta innan avresa.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Projekten startar varje måndag hela året om. Ordnar du din egen flygbiljett måste du vara på plats senast söndag före projektets start. Du kommer att bli upphämtad på flygplatsen och skjutsad till volontärcentret i Singburi. Projektet avslutas på lördagen, sedan tar man sig vidare, antingen in till Bangkok, flygplatsen eller vidare i Thailand.

Har du valt att göra ditt projekt hos bergsfolket i norra Thailand så blir du även här upphämtad på flygplatsen och skjutsad till Singburi, sedan åker man tillsammans med de andra volontärerna vidare till Chang Rai dagen därpå, alltså måndagen.

Hemresan bör ske på eftermiddagen/kvällen med tanke på restid från de olika projekten. För projektet med Bergsfolket ska avresa ske på söndag eftermiddag som tidigast. För detaljerad information, hör av dig till oss.

Startdatum 2020
Ankomst varje söndag / lämnar lördag

Bra att veta

Vissa perioder på året har thailändska skolor lov och under den tiden brukar barnen åka hem. Man arrangerar då olika läger, där du som deltagare lär ut engelska till barnen i den lokala byn. Loven på skolorna är i mars till slutet av april samt oktober.

Vill du ha hjälp med att ordna flygbiljetter, tveka inte att kontakta oss!.

Priser

Start date in 2020 Pris
1 uke - Hill Tribe 6500
10 uker - Singburi 25800
11 uker - Singburi 28150
12 uker - Singburi 30500
2 uker - Hill Tribe 10800
3 uker - Hill Tribe 14850
3 uker - Singburi 9250
4 uker - Hill Tribe 18950
4 uker - Singburi 11600
5 uker - Singburi 13950
6 uker - Singburi 16350
7 uker - Singburi 18700
8 uker - Singburi 21050
9 uker - Singburi 23400
Ekstra uker - Hill Tribe 4100
Ekstra uker - Singburi 2350
Strand uke Hua Hin 2750

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Detta inkluderas i priset:


FLYGRESAN

En flygbiljett tur & retur till Bangkok brukar kosta mellan ca 6000-8500 SEK ink. flygskatt. OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Thailand

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Maten i Twinhouse överträffade alla förväntningar. Väldigt varierad och välsmakande mat. Jag kommer att äta mycket mer asiatisk mat här hemma i Norge framöver. Vi fick också olika frukter till varje måltid. Frukten i Thailand är så mycket bättre och saftigare. Otroligt gott! Jag måste också säga att de som jobbade där nere gjorde ett otroligt bra jobb. Fick hjälp oavsett vad och kände att de tog hand om oss och fanns där hela tiden. De verkade trivas med det de arbetade med och visade oss omsorg för att de ville och inte för att det är deras jobb.

Sara Volontär ThailandÖversatt

Aktiviteter i Thailand

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad volontärarbete utomlands innebär.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera alltid med din läkare eller vaccinationsbyrå för professionell rådgivning i god tid innan avresa.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Thailand som du träffar i början av din vistelse i Singburi. De kommer då att se över situationen och hjälpa dig. Du kan om du önskar även byta till andra projekt i Thailand.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du tar med dig ca 1000 kr/vecka. Detta belopp beror på hur du väljer att ha ditt äventyr. Om du reser runt efter att du avslutat ditt projekt bör du ha planerat det redan innan.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man bokat sig så skickas det ut en bekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 sek. Denna faktura ska vara betald inom 10 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer det 500 kr. Resterande ska vara betalt 4 veckor innan avresa.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Vikten på din packning varierar från flygbolag till flygbolag. Kontakta alltså de flyget du har bokat din resa med för detaljerad information.

Hur ser boendet ut?

Det beror på vilket projekt du väljer, läs mer under "boende".

Vad blir det för måltider?

Alla måltider ingår under projekttiden. Det är oftast vegetarisk mat som bjuds eftersom det är ont om kött i de norra delarna av Thailand. Maten är jättebra och väldigt smakrik.

Vad kostar det att söka visum till Thailand om jag vill stanna längre än 30 dagar?

Visumkostnad:
Single entry, giltigt 3 månader ca 260 sek, Double entry, giltigt 6 månader ca 520 sek, Triple entry, giltigt 6 månader ca 780 sek. Alla visum betalas direkt till ambassaden när du ansöker om det.
Notera att priserna kan ändras och enbart är ungefärliga.

Hur kan jag kommunicera med mina nära och kära?

Internet och norra Thailand går inte riktigt hand i hand. Vissa dagar funkar det, vissa inte. Ibland är nätet väldigt långsamt och andra dagar bättre. Mobiltelefoner fungerar ibland. Men man får inte hänga upp sig för detta, vill man föra t.ex en resedagbok så kanske papper och penna fungerar lika bra.

Vad ska man ha med sig?

Ett gott humör och viljan att lära sig och vara redo för att möta det oväntade. Vi kommer skicka din en packlista inför din resa med tips

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Thailand » Volontär Thailand

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar