Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Volontärarbete i Thailand

Som volontär i Thailand erbjuder vi dig möjligheten att arbeta med sociala projekt eller bo tillsammans med Hilltribe i Norra Thailand.Du kommer nära människor och kulturen och får vara med om upplevelser utöver det vanliga.

Läs mer

Kontakta Cecilia

Volontär Thailand

Några snabba fakta om Volontär Thailand
Från kr 6490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
Längdfrån 2 veckor
AnkomstplatsBangkok
Betalt arbeteNej
Borde beställasMinst 2 veckor innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barn

Med långa vita stränder, sitt varma klimat och den helt fantastiska matkulturen har Thailand allt du kan tänka dig. Vi ger dig nu möjligheten att utforska landet på ett annorlunda och mer givande sätt genom att volontärarbeta.

Vi på GoXplore har tagit fram tre spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen. Välj mellan att undervisa engelska till barn och ungdomar. Där du som volontär lär ut grunderna i engelska och får testa på livet som lärare. Var med och förbättra de dåliga förhållandena på barnhemmen runt Singburi området. Allt för att barnen ska få en så bra miljö att bo i som möjligt. Dessutom kommer du till insikt om hur små saker kan ge så mycket glädje och tacksamhet. Eller bosätt dig i norra Thailand med bergsfolket under en period och koppla bort allt från omvärlden. Du kommer att hjälpa en hel by att utvecklas med dina varierande arbetsuppgifter. Dessutom kommer du att få ta del av den fantastiskt spännande AKHA-kulturen, där du garanterat kommer att ta med dig massor av minnen från ceremonier och traditioner!

Missa inte vår mässa i Stockholm 9 februari. Här kan du tävla om en resa till Australien, träffa volontärorganisationer, boka upp jobbintervju, ta del av rabatter, lyssna till inspirerande föreläsningar och mycket annat. Klicka här för mer information.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år. Du bör vara öppen, engagerad, flexibel och positiv. Du ska ha goda kunskaper i engelska eftersom det är det språk du kommer att använda dagligen. Alla som reser med GoXplore måste numera ansöka om ett brottsregister på engelska. Detta får tidigast göras 3 månader innan planerad utresa. Oavsett vilket projekt du väljer så kommer du att få en fantastisk tid med lokalbefolkningen och andra volontärer från andra delar av världen. Du kommer att få med dig erfarenhet och minnen som du bara kan drömma om att få på en vanlig resa. Men det viktigaste av allt är att du kommer att hjälpa människor som är i behov av all hjälp dem kan få.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Det har ikke gått en dag etter jeg kom hjem hvor jeg ikke har tenkt på, savnet og ønsket meg tilbake til Thailand. En mer unik opplevelse skal man lete lenge etter. Jeg tør å påstå at dette har vært den beste sommeren i mitt liv hittil, og jeg akter å gjenta suksessen.

Vilde Aurora // Volontär Thailand

Projekt

På våra projekt i Thailand kommer du som volontär komma närmre det lokala folket och få en mer givande resa än du tidigare har varit med om. Att komma iväg för att volontärarbeta är ett perfekt sätt för att få ut så mycket som möjligt av din resa. Du kommer även känna en personlig tillfredsställelse av att ha hjälpt någon annan, utvecklas som person och få nya perspektiv på livet. Du kommer arbeta i en fantastisk miljö och träffa många härliga människor!

Oavsett vilket program du väljer att delta på så kommer du att få en väldigt bra tid. Bidra till en bättre vardag för barn på barnhem, lär ut engelska till ungdomar på skolor eller hjälp bergsfolket och ta del av den fantastiskt spännande AKHA-kulturen. Möjligheterna är många, bestäm dig för ett och gör skillnad!

Introduktionsvecka

Vill du lära känna den thailändska kulturen innan du börjar på ditt projekt? Under en introduktionsvecka får du möjlighet att bekanta dig med Thailand och dess kultur. Under denna tid får du testa att laga thailändsk mat, lära dig användbara fraserna på thailändska och bland annat besöka det kända buddist templet, Wat Phranon Jaksi, gamla stan Ayutthaya och mycket mer. Du kommer givetvis också få träffa lokalbefolkningen, smaka av deras mat och bara njuta av deras sällskap och historier. Att börja sin resa med en introduktionsvecka är en superbra start och något vi varmt rekommenderar!

Du kommer även att få vara med om roliga aktiviteter för att lära känna alla de andra volontärerna för att få en så bra start som möjligt på ditt nya äventyr i underbara Thailand.

Läs mer och boka introduktionveckan här!

Barnhem med inriktning på renovering

På barnhemmen i Singburi lever det barn från 3 till 18 år som inte haft de förutsättningar i livet för att få en bra uppväxt och skolgång. Nu har du som volontär möjlighet att hjälpa till för att förbättra standarden på hemmen, undervisa grunderna i engelska, sprida motivation och glädje. Vår samarbetspartner jobbar med många olika barnhem runtom i byn och som volontär kommer du att hjälpa till att få barnhemmet till en så trevlig plats att leva på som möjligt.

Arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter varierar ständigt och du bör vara beredd på att schemat kan komma att ändras. Dina arbetstider kan variera men en vanlig dag brukar vara från 0930-1530 från måndag till fredag. På förmiddagen brukar man hjälpa till med att måla, bygga och reparera på barnhemmet. På eftermiddagen kan man lämna önskemål om att undervisa väldigt enkel engelska till barnen och vara med på lektionen. Utöver det är det mycket skoj och lek för att sprida glädje och motivation. Tänk på att barnen går i skola under dagtid, måndag till fredag, men du har chans att träffa och umgås med barnen under deras raster och lunch. På helgerna är man ledig och om man önskar kan man ta en tur in till Bangkok, vill man inte åka in till Bangkok så stannar man kvar och umgås med de andra volontärerna och barnen.

Genom att hjälpa till som volontär på barnhemsprojektet kommer du till insikt hur små saker verkligen gör skillnad. Dessutom kommer du märka hur varma och omtänksamma alla barnen är och hur tacksamma dem är att du hjälper till.

Undervisning

Lite utanför staden Singburi ligger det skolor som är i stort behov att få hjälp med att undervisa engelska till barn och ungdomar. Här har du möjlighet att hjälpa till och samtidigt ta del av den Thailändska kulturen. Är du en tålmodig person som brinner för att sprida kunskap och glädje till barn och ungdomar? Då är vårt undervisningsprogram något för dig.

Som volontär på vårt undervisningsprojekt kommer du till en början vara assistent för att senare ha hand om dina egna lektioner, om du känner dig bekväm med detta. Du ska därför vara beredd på att det krävs lite förberedelser och kreativitet kring dina lektioner. Självklart kommer du få tips och råd kring hur du kan lägga upp dina dagar och du kommer även att bolla idéer med alla andra volontärer som också gör samma resa som dig. Varje morogn blir du upphämtad på volontärcentret och får skjuts till skolan där du kommer att vara lärare resten av din projekttid. Ditt schema kan variera, men oftast så är det att man undervisar ca 6 timmar om dagen, måndag till fredag.

Undervisningsprojektet är ett perfekt sätt för dig som alltid har velat testa på läraryrket. Tänk att få hjälpa barnen och ungdomarna till att lära sig språket som dem i framtiden kommer att ha stor nytta av. Du kommer garanterat ha många skratt, leenden och andra minnen med dig hem.

Tänk på att skolorna har stängt under deras sommarlov från cirka 15 mars - 15 maj, samt i oktober, under den här tiden kan man fortfarande volontärarbeta men det hålls då istället "summer camps" för de elever som inte åker hem till föräldrarna.

Notera! Det kan vara trevligt att ta med någon present till eleverna. Av erfarenhet är vanliga leksaker inte så intressanta, utan fotografier på din familj och husdjur brukar bli en succé.

Bergsfolket

I Chang Rais djungel finns det många stammar som lever i en harmonisk och vacker miljö, men som är i stort behov av att få hjälp med att utveckla och förbättra byn. Vi ger dig möjlighet att ta del av en fantastisk spännande kultur med massor av traditioner och ritualer samtidigt som du hjälper bergsfolket med många olika projekt. Du kommer att vara med om roliga aktiviteter. Alltifrån ceremonier till att vandra i djungeln för att lära dig hur man lagar mat med hjälp av bambuträd och mycket mer. Vår samarbetspartner jobbar med två byar. Som volontär kommer du därför att hjälpa till i den byn som behöver mest hjälp.

Arbetsuppgifter:Dina arbetsuppgifter är väldigt varierande. Varje vecka brukar byn ha ett möte om vad som behövs göras och ditt schema kommer att sättas upp utifrån byns behov. Du har stora möjligheter att lägga fram önskemål om specifika saker du vill göra och din koordinator kommer att sätta ihop ett schema som passar dig. Har du önskemål om att undervisa engelska till barnen på skolan under hela din projekttid så går det att ordna. Du måste då vara beredd att förbereda lektionerna på egen hand.

Du behöver inga kvalifikationer eller erfarenhet för att delta, men du ska vara förberedd på att levnadsstandarden inte är som vi är vana vid hemma i Sverige. Din koordinator kan engelska och kommer att vara till hands under hela din projekttid.

Är du intresserad av att ta del och lära dig mer om den spännande AKHA-kulturen, bo och leva som bergsfolket, vara med om roliga aktiviteter och samtidigt hjälpa människorna i stammen till en bättre och mer välutvecklad by? Då är detta projektet perfekt för dig.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Undervisning och barnhem

Lite utanför Singburi ligger volontärcentret där både de som deltar på introduktionsveckan, jobbar med undervisning och på barnhemmen bor. Här kommer du träffa massor med andra volontärer från andra delar av världen och det kommer bli många oförglömliga kvällar! Boendet har bra standard och du har tillgång till trådlöst internet om du skulle vilja sitta med datorn en kväll för att förbereda din kommande lektion. Du delar sovrum med 4-6 andra volontärer. Alla rum har toalett, fläkt och myggnät. Vissa myggnät är bättre än andra så vi rekommenderar att man tar med eget myggnät.

Efter din arbetsdag kommer du att åka tillbaka till volontäcentret och på kvällen brukar det vara massor med aktiviteter med de andra volontärerna.

Bergsfolket

Du kommer att sova i en hydda som är väldigt enkel standard. Detta är en väldigt charmig liten hydda där du kommer att ligga och höra alla fantastiska ljud som finns runt om i bergen innan du somnar. Beroende på vilken by du jobbar i kommer boendet variera lite.
I en av byarna finns det el i hyddan så att du kan ladda din mobil, dator, kamera m.m, i den andra byn finns ingen el i hyddan. Bergsfolket/Hilltribe ligger mitt i djungeln och högt uppe i bergen, så du kommer garanterat ha en fantastisk miljö att vakna till

Varför Volontär Thailand med GoXplore?

Visum

Svenska medborgare som åker till Thailand behöver inget visum för de första 30 dagarna. Skulle du däremot vilja stanna längre än så måste du ansöka om ett turistvisum som gäller i antingen 90 dagar eller upp till 6 månader, altnernatvit lämna landet 72h under resans tid, för att få ett nytt 3 månadersvisum vid nästa ankomst.

Om du inte sökt ett turistvisum men ändå varit i Thailand över 30 dagar så kan du bli bötfälld vid avresa. Tänk på att visumet börjar gälla från det ankomstdatum du anger vid ansökan.

Om du inte inne har svenskt pass kan andra visumregler gälla. Du är själv ansvarig för att kolla upp detta innan avresa.

Hör av dig till oss om du är osäker på vilket visum du ska välja.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Projekten startar varje måndag hela året om. Ordnar du din egen flygbiljett måste du vara på plats senast söndag före projektets start. Du kommer att bli upphämtad på flygplatsen och skjutsad till volontärcentret i Singburi. Projektet avslutas på lördagen, sedan tar man sig vidare, antingen in till Bangkok, flygplatsen eller vidare i Thailand.

Har du valt att göra ditt projekt hos bergsfolket i norra Thailand så blir du även här upphämtad på flygplatsen och skjutsad till Singburi, sedan åker man tillsammans med de andra volontärerna vidare till Chang Rai dagen därpå, alltså måndagen.

Hemresan bör ske på eftermiddagen/kvällen med tanke på restid från de olika projekten. För projektet med Bergsfolket ska avresa ske på söndag eftermiddag som tidigast. För detaljerad information, hör av dig till oss.

Bra att veta

Vissa perioder på året har thailändska skolor lov och under den tiden brukar barnen åka hem. Man arrangerar då olika läger, där du som deltagare lär ut engelska till barnen i den lokala byn. Loven på skolorna är i mars till slutet av april samt oktober.

Vill du ha hjälp med att ordna flygbiljetter, tveka inte att kontakta oss!.

Priser

Chang Rai Bergsfolket Pris
2 veckor inkl kost & logi 9490
3 veckor inkl kost & logi 12490
4 veckor inkl kost & logi 15990
5 veckor inkl kost & logi 18990
6 veckor inkl kost & logi 21990
7 veckor inkl kost & logi 25490
8 veckor inkl kost & logi 28490
9 veckor inkl kost & logi 31490
10 veckor inkl kost & logi 34990
11 veckor inkl kost & logi 37490
12 veckor inkl kost & logi 40490
Singburi (Barnhem/Renovering eller engelsklärare) Pris
2 veckor inkl. kort & logi 6490
3 veckor inkl. kost & logi 7990
4 veckor inkl. kost & logi 9490
5 veckor inkl. kost & logi 10990
6 veckor inkl. kost och logi 12490
7 veckor inkl kost & logi 13990
8 veckor inkl kost & logi 15990
9 veckor inkl. kost & logi 16490
10 veckor inkl kost & logi 18490
11 veckor inkl kost & logi 19990
12 veckor inkl kost & logi 21490

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2018)

Detta inkluderas i priset:


FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Thailand

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Her i Singburi er alt helt toppers. Mye bedre enn forventningene! Så mange hyggelig ungdommer her, så det er sjeldent man kjeder seg. Intro uken var spennende og lærerik, og gruppen min har vært veldig bra :-) akkurat nå er jeg i Bangkok for helgen med to av de andre frivillige. Så her står alt bra til!

Margrethe // Volontär Thailand

Aktiviteter i Thailand

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad volontärarbete utomlands innebär.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera alltid med din läkare eller vaccinationsbyrå för professionell rådgivning i god tid innan avresa.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Thailand som du träffar i början av din vistelse i Singburi. De kommer då att se över situationen och hjälpa dig. Du kan om du önskar även byta till andra projekt i Thailand.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du tar med dig ca 1000 kr/vecka. Detta belopp beror på hur du väljer att ha ditt äventyr. Om du reser runt efter att du avslutat ditt projekt bör du ha planerat det redan innan.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man bokat sig så skickas det ut en bekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 sek. Denna faktura ska vara betald inom 10 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer det 500 kr. Resterande ska vara betalt 4 veckor innan avresa.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Vikten på din packning varierar från flygbolag till flygbolag. Kontakta alltså de flyget du har bokat din resa med för detaljerad information.

Hur ser boendet ut?

Det beror på vilket projekt du väljer, läs mer under "boende".

Vad blir det för måltider?

Alla måltider ingår under projekttiden. Det är oftast vegetarisk mat som bjuds eftersom det är ont om kött i de norra delarna av Thailand. Maten är jättebra.

Vad kostar det att söka visum till Thailand om jag vill stanna längre än 30 dagar?

Visumkostnad: Single entry, giltigt 3 månader ca 260 sek, Double entry, giltigt 6 månader ca 520 sek, Triple entry, giltigt 6 månader ca 780 sek. Alla visum betalas direkt till ambassaden när du ansöker om det. Notera att priserna kan ändras och enbart är ungefärliga.

Hur kan jag kommunicera med mina nära och kära?

Internet och norra Thailand går inte riktigt hand i hand. Vissa dagar funkar det, vissa inte. Ibland är nätet väldigt långsamt och andra dagar bättre. Mobiltelefoner fungerar ibland. Men man får inte hänga upp sig för detta, vill man föra t.ex en resedagbok så kanske papper och penna fungerar lika bra.

Vad ska man ha med sig?

Ett gott humör och viljan att lära sig och vara redo för att möta det oväntade. Vi kommer skicka din en packlista inför din resa med tips

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Thailand » Volontär Thailand

Emmy S beställde vårt Volontär Ghana program för 2h sedan. Är det något för dig också??!