Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Volontärarbete med djur på Madagaskar

Jobba och res som volontär till Madagaskar och bidra med att bevara ekosystemet, naturen och djurlivet. Se lemurer i sin naturliga miljö och utforska denna del av vår värld.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Wildlife Conservation Madagaskar

Några snabba fakta om Wildlife Conservation Madagaskar
Från kr 9990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
LängdFrån 2 veckor
AnkomstplatsNosy Bee, Madagaskar
Antal deltagareMax 30
Borde beställasMinst 2 månader i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövård

Öster om Moçambique hittar du den exotiska och spännande ön Madagaskar som är speciellt känt för sitt bisarra djurliv, otroligt djurliv under havsytan, dramatiska landskap och unika ekosystem. Madagaskar är speciellt känt för den berömda Lemuren.

Vårt Wildlife projekt ligger ca 45 minuter utanför Hellville som är huvudstad på ön Nosy Be i nordvästra Moçambique Channel. Nosy Be ligger nordöst, ca 15 km utanför fastlandet, och är väldigt känd för turism och goda dykmöjligheter. Den "doftande ön" av Nosy Be är känd för sin vanilj, ylang-ylang och mango.

Madagaskar är också känt för att ha en unik växtlighet och djurliv att man ibland kan känna att man är på en annan planet. Du kan nästan hitta alla av världens 63 typer av lemurer, dussintals olika arter av kameleont inklusive världens minsta och största, och inte minst den slående vackra "fossan" som är en nära släkting till mungo och mongoose. Ingenting är riktigt som det verkar i Madagaskar med konstiga djur som lurar nästan överallt som man tittar.

Landskapet är fullt av ovanliga växtarter så som baobabträd som har en uppsvälld stamdel, exotiska orkidéer och vildvuxna kaktusar, frodiga tropiska skogar och tillsammans bildar de en varierad och vilt landskap med branta klippor och vulkaniska berg.

Tillsammans med andra volontärer kommer du att få övervaka fördelningen och överflödet av många djurgrupper fundera över hur de använder sin livsmiljö och se på hur viktig roll som de har i ekosystemet.

Du kommer också bidra med att utvärdera konsekvenserna människan har på djurlivet och på skogar, och skriva rapporter som är baserade på försäkring, för att hjälpa till med att bevara naturen och djurlivet på Madagaskar.

Projektets syfte är att bidra med förståelse av den lokala miljön, och bidra med att övervaka det spektakulära djurlivet som finns här. Madagaskar har isolerats i över 84 miljoner år, vilket skapar en biologisk mångfald av global betydelse, där över 80 % av arterna inte finns på något annan plats på jorden än på Madagaskar! Det omfattar bland annat 3 huvud arter av Lemur, inklusive den lilla lemuren (Microcebus), som är den minsta primaten på jorden!

Efter en hård dag med arbete och forskning kan du alltid dra nytta av lägrets närhet till stranden och bara slappna av eller snorkla i det kristallklara vattnet.

Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år för att vara med på programmet. Det viktigaste är att du vill sträcka ut en hjälpande hand, är engagerad, flexibel och anpassningsbar. Du bör också kunna prata grundläggande engelska.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Projektet syftar till att identifiera information för ett bestämt område och få en inblick i hur de olika djurarterna reagerar på människors vanor. De vill också ta reda på vilka effekter störningen av människor och inverkan de har på de olika djurarterna. Och på det sättet komma på lösningar för att bevara, och ändra på utvecklingen av mänsklig inblandning.

Det är också projektets syfte att ta reda på vilka arter som kan anpassa sig och kan tackla mänsklig inblandning. Samt vilka arter som inte tål någon form av störning. Aktuella projekt involverar omfattande undersökningar av de lokala däggdjuren, fåglar, reptiler och grodor som finns i de omgivande skogarna. Dessutom vill projektet kartlägga vegetationen, bedöma störningar och resursanvändning i området för att bygga upp en riktig bild av resursanvändningen. Målet är att samla in tillräckligt med data och information till att göra en handlingsplan för hur de ska bevara djurlivet och naturen bättre.

De första veckorna på projektet vill du som volontär bli utbildad och uppdaterad på standard principer och metoder inom ekosystemet. Du får också en förklaring till varför det är så viktigt att samla in data och hur man bäst samlar de. Att få en förklaring och utbildning är väldigt viktigt för att du som volontär ska få en bra förståelse på bakgrunden och syftet med detta projekt. Du kommer bland annat få en guidetur i området, ta tester, identifiera olika djurarter samt lära sig olika forskningstekniker innan du kan börja arbeta.

Varje dag delas man in i olika grupper, och man jobbar främst tidigt på morgonen eller sent på kvällen/natten. Det är på grund av att det är såpass varmt på dagen och att det gör de svårare att genomföra forskningen och datainsamlingen. Även om detta är ett projekt som består av forskning, övervakning, samla in data etc, så kommer du också få en unik möjlighet till att komma nära olika djurarter som lemurer, reptiler och andra djur. Har du tur så får du kanske till och med hälsa på en lemur.

Några uppgifter kan vara:

Så här kan en dag se ut:

06:00 - frukost; bröd, smörgåsar eller cebada

06:30 - fågelundersökning

08:30 - aktivt sökande efter reptiler/amfibier eller lemur undersökning

11:00 - fjärils undersökning

12:30 - lunch; ris och bönor!

13:30 - aktivt sökande efter reptiler/grodor eller lemur undersökning

16:00 - översyn eller presentationer

18:00 - middag; ris och bönor, eller välja mellan att äta ute i byn

19:00 - natt promenad - aktivt sökande efter grodor/reptiler

Detta projektet ger dig en unik och viktig möjlighet till att bidra i och bevara det spektakulära djurlivet samt vegetation på Madagaskar samt få ta del av en unik och lärorik kunskap. Projektet är både innehållsrikt, utmanande, roligt och lärorikt. Gör dig klar för ett spännande äventyr!

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du bor i så kallade bungalows(communal bandas), där du delar rum med andra volontärer. Observera att tjejer och killar bor tillsammans. Det är viktigt att man vet om att det är väldigt enkel standard, och man bör inte förvänta sig något lyxigt. Men man bor rätt vid stranden och när man är ledig så kan man använda tiden till att njuta på stranden och slappna av eller snorkla i det kristallklara vattnet. Man bör ta med sig egen kudde, sovsäck och myggnät.

Måltider är inkluderat. Volontärer är ansvariga för att göra frukost, lunch och middag och maten består oftast av lokala färska grönsaker och frukt, ris, bönor och nudlar. All mat köps lokalt för att stödja den lokala ekonomin. Ni kommer att laga maten under bar himmel på lägerelden.

Choklad, jordnötssmör, chokladmjölk etc. betraktas som lyxvaror när du är på projektet och kommer endast vara möjligt att få tag på i stan. Var därför säker på att du tar med dig ett litet lager tillbaka till projektet om du är beroende av dessa saker. Du har möjlighet att resa in till stan på lördagar som är er lediga dag.

The Madagascar Wildlife Conservation project was easily the best thing I have done since leaving school. From the second you arrive everyone is so kind and willing to give you any tips that make adjusting to life there that much easier. From all of the amazing animals I saw to the great people I met, I would recommend this for anyone looking to get outside their comfort zone. This was a truly once in lifetime experience that was worth every penny.

Dale (UK) // Wildlife Conservation Madagaskar

Varför Wildlife Conservation Madagaskar med GoXplore?

Avgångar

Ankomst är första måndagen i varje månad för hela 2018 & 2019. Du flyger till Nosy Be Airport och måste ankomma innan kl 12.00 lokal tid. Ankommer du denna dag och före kl 12.00, blir du mött på flygplatsen av en representant från vår lokala samarbetspartner och blir körd till projektet.

Det är också möjligt att anlända en annan dag än den första måndagen i varje månad, observera då att hämtningen på flygplatsen inte är garanterad och att du själv måste stå för transportkostnader och evt. övernattningskostnader innan du kommer till projektet.

Vi behöver veta dina ankomstdetaljer senast 14 dagar innan ankomst.

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.

En flygbiljett tur & retur till Madagascar brukar kosta mellan ca 9.000-10.500 SEK ink. flygskatt.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Det är viktigt att du har ett giltigt pass och att det är giltigt minst 6 månader efter hemresan från Madagaskar.

Du kan söka ditt turistvisum ( 440 SEK) via Madagaskars konsulat i Stockholm.www.madagaskarsgeneralkonsulat.se

Om du ska vara max 30 dagar kan du få ett visum gratis vid ankomst till Madagaskar, vid längre vistelse tar de betalt. Om du ska vara längre än 30 dagar lönar det sig att söka visumet i Sverige då det kostar mindre.

Nye regler för inresa samt mellanlandning i Sydafrika

The South African Immigration Act, 2010

Alla resenärer till, eller via Sydafrika måste följa myndigheternas regler gällande inresebestämmelser, visum och pass. Alla resenärer måste följa dessa regler:

Nya regler för familjer som reser med barn

På grund av den växande barnhandeln har Sydafrika infört krav att alla vuxna som reser med barn under 18 år måste uppvisa dokument vid ankomst. Vuxna måste ha med sig ett födelsebevis översatt till engelska som bevisar att det är deras barn. Det ska även finnas information om mamman och pappan. Detta gällen även när mamman eller pappan reser själv med barnet. Om en vuxen reser med någon annans barn måste denna uppvisa skriftligt godkännande av båda föräldrarna att resan är ok.

Priser

Pris
1 vecka 9990
2 veckor 12490
3 veckor 15490
4 veckor 17690
5 veckor 19490
6 veckor 20490
7 veckor 21990
8 veckor 23490
9 veckor 24590
10 veckor 26490
Extra vecka efter 10 veckor 2990

(priserna är giltiga till den 31/12-2018)

En flygbiljett tur & retur till Madagaskar brukar kosta mellan ca 9.000-12.800 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?


Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Wildlife Conservation Madagaskar

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur många är det max på projektet och är det människor från hela världen?

Max antalet är 30 stycken och det kommer människor från hela världen med samma intresse som dig.

Vad ska jag har med mig för packning?

Då projektet är beläget primitivt kommer du få ha med dig en hel del saker. Du kommer få en fullständig "kitlist" när du fått din plats bekräftad på projektet tillsammans med mycket information för att du ska vara förberedd.

Hur mycket fickpengar behöver jag?

All mat under din projekt tid är inkluderad så du kommer inte spendera så mycket utöver det. Om du vill göra något utöver det som är på projektet så får du betala för det på egen hand.Vi rekommenderar dig att ha ca 500 SEK per vecka.

Blir jag hämtad på flygplatsen?

Vår samarbetspartner hämtar dig på flygplatsen. Om du väljer att ankomma ett par dagar tidigare kommer vi att hjälpa dig med de förberedelser du behöver för att det ska bli så bra som möjligt.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns ingen WIFI på campen. När du är på campen kan du sms:a ( funkar ibland, ibland inte) eller besöka Hellville på din lediga dag ( lördag) för att använda internet caféer.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.Vanligtvis brukar man ta : Ducoral, Typhoid, Hepatit A och B och Malaria.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Madagaskar » Wildlife Conservation Madagaskar

Senaste nyheter: Tre smarta sätt att stanna kvar i Australien