Volontärarbete på Madagaskar

Den magiska ön Madagaskar är världsberömd för sitt unika djurliv, dramatiska landskap och unika ekosystem. Åk hit och volontärarbeta med människor,samhällen djur eller bygg & renovering . Det finns något för alla intressen.

Läs mer

Volontär Madagaskar

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Den magiska ön Madagaskar är världsberömd för sitt unika djurliv, dramatiska landskap och unika ekosystem. Res med oss till den nord-västra delen av ön till Nosy Be. En avlägsen och mystisk del, olikt något annat i denna värld. Omgivningen på denna exotiska ö har en växtlighet och djurliv så konstig att du skulle kunna tro att du hamnat på en annan planet.
Madagaskar är hem till lemuren, enorma Baoab-träd, regnskog och inte minst ett spännande folkslag som du kommer uppleva. Stränderna är orörda och sanden krispig mellan tårna, havets vatten är mjukt som sammet.
Här finns det ingen yttre påverkan på omvärldens stressiga samhälle. Vad mer kan man önska.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Var med och uppmuntra barn till utbildning och kreativ utveckling på lokala förskolor, var med på skolor och assistera i undervisning, lek med barnen, , bygg lekplatser, hjälp till i byarna. Sist men inte minst var med och arbeta med lemuren. Självklart går det att kombinera olika projekt, på så sätt kommer du som volontär få en fantastisk upplevelse samtidigt som du gör skillnad.

GoXplore har tagit fram flera spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen.
Volontärprojekten är belägna i och runtomkring Hellville på ön Nosy Be. Vilket volontärprojekt du jobbar med beror på dina egna intressen du kan läsa mer om olika projekt att välja på längre ner på sidan.

Vi vet hur det känns att resa ensam och du kan alltid kontakta oss för att höra efter när vi har andra resenärer som reser om du vill åka tillsammans med någon och vill veta det redan innan du bokar dig. I genomsnitt reser ca 90% av våra kunder ensamma och du får alltid deras kontaktuppgifter efter att du bokat dig. På plats är det volontärer från hela världen som precis som du vill uppleva och utforska.

Att du på helger kan ta dig tid till att utforska denna fantastiska del utav Madagaskar är en underbar kombination med att volontärarbeta. På ett säkert sätt kan du tillsammans med oss på GoXplore göra det möjligt för dig att utforska. Vi jobbar med lokala företag i Nosy Be som förser dig med alla alternativ du kan tänka dig. Du får utförlig information om vad vi kan erbjuda för äventyr när du ankommit till Nosy-Bee och fått träffa alla andra volontärer från hela världen som vill uppleva samma saker som dig.

Genom GoXplore får du möjligheten att uppleva detta mystiska land på ett säkert sätt samtidigt som du ger tillbaka något till lokalbefolkningen.

Vem kan delta?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Det viktigaste är att du är engagerad, har ett öppet sinne, är anpassningsbar och självständig.


Några snabba fakta om Volontär Madagaskar
Passar för18 - 60 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
Längdfrån 3 veckor till 12 veckor
AnkomstplatsNosy Bee
JobbgarantiNej
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurNej
Antal deltagareMax 10 personer
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Din tid på Madagaskar är viktig för dig och det är vårt jobb att se till att du blir placerad någonstans där du vill vara och att det motsvarar de förväntningar som du har på din resa. Vi kommer ha kontakt med dig för att höra mer om dig och att berätta vad vi kan erbjuda just dig.

Du kommer du att starta din resa med en introduktionsvecka som startar på måndagen, som ett första steg för en bra vistelse i landet.


Det är en rolig vecka, till för att man ska lära känna landet, människorna, traditioner och kulturen. Tillsammans med de andra i gruppen från övriga delar av världen, kommer du att få bekanta dig med lokalbefolkningen, smaka på Madagaskars lokala mat och bekanta dig med landets seder. Du kommer under veckan att få testa på lokala aktiviteter så som att plocka ananas, fiska, dansa, måla, . Allt detta kommer att göra att du anpassar dig snabbt i landet. Du kommer att ha möjlighet att besöka marknader och naturområden i grupp men även individuellt under din fritid.
Under veckan kommer du också lära dig några små enkla fraser av Malagsy språket.
Du kommer att fyllas med nya intryck och upplevelser och lära dig massor om denna intressanta kultur.

Förskola

Barnen på förskolorna är i början utav sin skolkarriär och chansen att lära sig engelska vid en sådan tidig ålder kommer att vara ovärdeligt för dem framåt i livet. Precis som på förskolor runt om i hela världen vill barnen hellre leka än att lära så genom att göra dem entusiastiska att komma till skolan och lära dem lite enkel engelska kommer du att så ett frö till en livslång vana för dem. Du kommer vara en av de få utländska människor de någonsin träffat.
På förmiddagarna är du med barn som är mellan 2-4 år på en förskola och på eftermiddagarna är du på en förskola med barn som är mellan 4-7 år.

Skola

Detta projekt riktar sig till både dig som redan är lärare , och även dig som inte är det då man kan göra olika saker beroende på erfarenhet.
De flesta människor som bor på Madagaskar har inte råd att resa ,och i byar som Tsararano Amony har de i stort sett ingen kontakt med omvärlden. Du som en utländsk lärare kommer att tillse att eleverna får kontakt med någon från en annan bakgrund och kultur genom din närvaro. Även de lokala lärarna kan lära sig från dig.
Eftersom du kommer assistera de lokala lärarna kan alla oavsett bakgrund kan ta del av detta projekt. Är du redan lärare får du lite andra ansvarsområden än om du inte har erfarenhet. Du får använda dig utav ditt eget lärarmaterial och metoder i lärande. Du kan använda kursböcker som referenser eller utbilda barnen genom engelska. Du kan lära dem olika ämnen: matte, historia, geografi, IT, teknik, musik, konst, generellt miljötänk, generellt hälsotänk.
Man jobbar några timmar per dag i skolan och resten av tiden är förberedande inför kommande dag.
Den högre utbildningen på Madagaskar är på Franska och Malagsy. Det är otroligt viktigt att barnen lär sig engelska eftersom Nosy-Bee är en stor turistdestination på Madagaskar och för att de ska kunna arbeta med turismen när de växer upp är engelskan viktig.

Lemur

Här får du vara med och jobba för att bevara lemuren på ett rehabiliterings center i Nosy- Bee. Du kommer få lära dig mycket om denna art som är unik för Madagaskar. Dina arbetsuppgifter kommer vara att laga mat till djuren, utfodring till djuren, rengöring av burar och att bygga ut centret så att lemurerna får mer plats att vara på. Du kommer också att få lära dig med om andra djurarter så som fiskörnen och en unik sköldpadda som heter Ploughshare.


Cover (4).jpg

Bygg & Renovering

Bygg & Renoveringsprojektet på Nosy Be stödjer små byar runt om på ön. Det ämnar att bygga och renovera skolbyggnader som är nödvändiga för tillväxten och utveckling av barnen i de lokala byarna. Du kommer att jobba med en lokal koordinator som förser dig med rätt metoder till att jobba tillsammans med familjer och andra volontärer.
Projektet innebär hårt fysiskt arbete eftersom du kommer lägga tegelstenar, lägga golv, måla, vatten-säkra byggnader, anlägga trädgårdar likväl som att förbättra byarnas sanitära anläggningar.

Image may contain: sky, tree and outdoor



Som du sett så finns det olika områden att välja på, vi hjälper dig med att välja rätt för dig.

Image may contain: 6 people, people standing, people sitting, child, shoes and outdoor

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende


Du kommer bo i ett hus med andra volontärer där ni delar rum med varandra.
Det finns vardagsrum, kök, badrum och en stor trädgård och takterass.
Huset ligger på gångavstånd till en strand som heter Palm Beach som du kan utforska när du är ledig.
Maten som serveras är huvudsakligen vegetarisk man kan räkna med kyckling ca 2 gånger i veckan.
Du får frukost, lunch och middag.
Det finns tuk-tuk´s att åka om man ska in till byn.
WIFI finns inte i huset det finns på internetcaféer, SIM kort finns att köpa.

Image may contain: ocean, sky, beach, cloud, outdoor, nature and water

Varför Volontär Madagaskar med GoXplore?

  • Du lär känna volontärer från hela världen
  • Du får uppleva kulturen på Madagaskar på ett annat sätt än om du varit turist
  • Du får möjligheten att ge tillbaka något till samhället på Madagaskar.
  • Du får möjligheten att uppleva vackra stämningsfulla Nosy Bee
  • Du har 24 timmars support när du reser
  • Du får vara med på en introduktionsvecka
  • Du får en upplevelse för livet
  • Du får personlige service av GoXplore när du bokat dig
  • Du får boende & mat under hela din vistelse
  • Du får hjälp att boka flygresor

Visum

Det är viktigt att du har ett giltigt pass och att det är giltigt minst 6 månader efter hemresan från Madagaskar.
När du ankommer till Nosy-Bee får du köpa ett turistvisum på flygplatsen som gäller upp till 90 dagar.
Priset är ca 300 SEK.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Programmet börjar varje måndag och du lämnar Madagaskar en lördag.

Du ska ankomma en söndag till Nosy Bee Airport mellan kl 08:00 - 20:00, och du lämnar Madagaskar på en lördag.
Vissa månader är det inte möjligt att ankomma och avresa exakt på dagen pga att flygen inte går så frekvent i såna fall tillkommer en kostnad för upphämtning och eventuellt en extra natts boende.
Vi hjälper dig med detaljer när du bokat dig.
När du kommit fram kommer du bli mött på flygplatsen av vår samarbetspartner som kör dig till projektet.

Ankomst:
Söndag mellan kl 0800-2000

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.

En flygbiljett tur & retur till Madagaskar brukar kosta mellan ca 9.000-12.800 SEK inklusive flygskatt.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(Priserna är giltiga till 30/12-2020)

En flygbiljett tur & retur till Nosy Bee brukar kosta mellan ca 8500- 10500 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

OBS! 2 veckors priser är 1 vecka introduktion och 1 vecka volontärprogram.
3 veckors priser är 1 vecka introduktion och 2 veckors volontärprogram.
OSV.

Detta är inkluderat i priset:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Ingår mat?

Alla måltider ingår i programavgiften (frukost, lunch och middag). Den mesta maten är vegetarisk det brukar serveras kyckling ca 2 gånger i veckan. Det finns drickbart vatten på projektet, godast att blanda ut med saft då det inte riktigt smakar som här hemma i Sverige. Det finns små mysiga restauranger i närmsta by om man vill gå ut och prova på någon gång ( på egen bekostnad).

Behöver jag vaccinera mig?

Ja, kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.

Hur kommunicerar jag med de där hemma?

Det finns ingen WIFI på boendet , de flesta brukar använda sig av internet caféer inne i byn.

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Madagaskar » Volontär Madagaskar

Jill K beställde vårt Volontär Sri Lanka program för 56h sedan. Är det något för dig också??!