Malin på Indian Road Trip

Indien är så mycket mer än man kan förställa sig. När jag kom till Indien (New Delhi) fick jag mig en chock. Det var så mycket avgaser, folk, bilar och ljud överallt. Jag blev rädd, och tänkte; vad har jag gett mig in på? Jag trodde jag visste vad Indien innebar, men att få se det med egna ögon är något jag alltid kommer ha med mig. Men redan dagen efter, när jag fått sova ut så hade jag börjat anpassa mig till deras kultur och njuta istället. Jag älskar Indien. Allt är så annorlunda. Människorna är härliga och pratglada. Maten är stark och god. Vädret är helt underbart.

Jag var i Indien i en månad, med India Road trip. Det är det bästa beslutet jag tagit. Många kanske tänker, varför betala för sånt när man kan resa runt själv? Men nej, gör inte det. Med detta "road trip-paket" får man allt! Man får mat (restaurangmat där man kan välja vad man vill på menyn), alla inträden till olika ställen, taxi/buss/tåg ingår. Och man får en personlig guide som följer med er hela tiden och som bokar och planerar allt åt en. Man reser också med andra människor från olika delar i världen så du lär känna massa nytt folk. Man känner sig väldigt trygg med att vara på denna road trip och den är värd varenda krona. Det man fick betala själv var vatten och toalettpapper och på vissa ställen fick man även betala en liten summa för några foton (frivilligt), men det handlar om cirka 20 kr eller så annars ingick allt.

Jag var i Indien dec-jan, under deras vintertid. Vädret var väldigt varierande på de olika plasterna vi befann oss på. Vi reste ju från långt norrut till långt söderut. Indien är ett väldigt stort land så totalt reste vi samma sträcka som att åka från Helsingborg till Aten eller Barcelona! Inte undras på att vädret var olika. I norr (Shimla) var det typ 5 grader och i söder (Goa) var det 35 grader på dagen. Så ju längre söderut vi kom desto varmare blev det!

Det jag gillade mest med resan var att få vandra i Himalaya. Det var så underbart. Vi började vandra tidig morgon, luften var så där kylig, krispig och ren. Vi gick sakta men säkert uppåt. Det blev soluppgång. Väl uppe på toppen, 3100 m.ö.h var det en helt annan värld. Man såg så långt, och det var så fridfullt. En annan resa jag gillade var att få rida kamel ut i öknen och spendera natten där under bar himmel. På kvällen la vi oss på en filt i sanddynorna och bara tittade upp mot himmeln. Vi pratade om vilka stjärntecken vi såg och vilka man kände till. Vi såg tre stjärnfall!!! Det var härligt. Behöver jag säga mer?

Man kan inte förbereda sig nog för en resa till Indien. Det viktigaste är att verkligen vilja det, och göra det för att du vill och ingen annan! Du kommer inte ångra dig om du åker. Som klyschan säger: Man ångrar bara saker man inte gjorde.

PS. Man kan köpa mer kläder än man tror i Indien, så ta bara med ett par slappa långbyxor och typ 3 tshirts, och någon långärmad tröja :) Det räcker, jag lovar! Och man kan tvätta kläderna med tvål och vatten i vasken :) - Malin


Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Volontär Indien program i 2016.

Hem » Reseberättelse » Malin på Indian Road Trip

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!