Viola praktiserade i Australien

Hur var praktiken, har du lärt dig nya saker?

Praktiken har varit jättebra, helhetsupplevelsen med praktikplatsen och underbara Sydney under sommaren var toppen. Jag har framför allt utvecklat mitt språk samt lärt mig mycket om mig själv, genom att utsättas för en ny miljö. På praktiken har jag främst lärt mig att bemöta och kommunicera med olika människor.

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag gjorde praktik som social arbetare på ett äldreboende i Sydney. Jag arbetade oftast mån till torsdag 9.30 -15.30. Jag fick se hur social arbetarna arbetade på de olika avdelningarna och jag hade "egna boende" som jag träffade. Sedan fick jag och min klasskompis genomföra en stor undersökning med de boende och dessutom var man med på alla de möten som socialarbetarna deltog i.

Var din praktik utvecklande?

Ja det var den, jag lärde mig mycket om bemötande och kommunikation, äldreomsorg samt särlösningar och kultur.

Vad var det som gjorde att du valde vårt praktikprogram?

Eftersom vår skola inte hjälpte oss med praktikplats utomlands så letade vi på nätet och hittade Work and Travel Company. Eftersom vi fick vi bra och tydlig information på en gång så då körde vi på det :)

Hur har du upplevt servicen från början till nu?

Jag har upplevt bra service, vi har alltid fått snabba svar via mail eller telefon om vi undrade något.

Har du haft kontakt eller behövt ta hjälp av personalen på plats i Sydney? Om ja, hur var servicen och kontakten med dem?

Vi åkte till Sydney Internships kontor och hämtade vår välkomst paket, de var jättetrevliga och en av dem hade även varit och besökt vår praktik plats och vår supervisor innan vi kom, vilket kändes mycket seriöst. Men vi har inte behövt ta hjälp av dem under tiden.

Fick du tillräckligt med information innan du reste iväg?

Ja, det kändes som att allt var ordnat åt oss, jätteskönt att få flygbiljetter och visum ordnat.

Hur fann du Australien och passade du på att resa något?

Jag tycker att Sydney var en underbar stad, vi bodde perfekt med promenadavstånd till staden och 20 minuters bussfärd till stränder. Alla människor var väldigt hjälpsamma och trevliga, jag kände mig otroligt bra bemött överallt. Jag reste inte mer än till turistattraktioner runt omkring Sydney, t.ex. Blue Mountains och Port stephen. Sen var jag på Surf Camp uppåt kusten en helg.

Hur bodde du i Australien och hur funkade det?

Jag delade rum med min klasskompis i ett stort hus med 10 rum och delade kök och badrum med de andra i huset. Det fungerade bra och genom detta lärde vi känna många trevliga människor som vi hade väldigt kul med.

Hur fick du tag i boendet?

Genom Work and Travel fick vi kontakt med ett företag som hyrde ut rum i delade hus (Furnished Property). Det är jättekul at bo i delade hus, för då lär man känna mycket roliga människor.

Vad var det bästa ögonblicket under din tid i Australien?

Oj, vad svårt. Jag älskar sol och vatten så helgerna på stranden var ju inte fel, men även alla roliga utekvällar när vi dansade hela natten på roliga klubbar. Eller bara att sitta uppe på kullen nära vårt hus en kväll och se hela stadens ljus.

Känner du att ligger bättre till på arbetsmarknaden efter att ha gjort din praktik i Australien?

Ja jag känner att jag har lärt mig mycket om bemötande och kommunikation och hur svårt det kan vara att hamna i en ny kontext vilket jag tror är till en fördel när man arbetar inom social arbete, det är viktigt att vara ödmjuk och sätta sig in i klienterna situation.

Skulle du kunna rekommendera ditt äventyr till andra? och i så fall varför?

Jag kan absolut rekommendera andra att göra sin praktik utomlands. Man lär sig väldigt mycket om sig själv förutom alla kunskap man får på praktiken.

Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Praktik Australien program i 2011.

Hem » Reseberättelse » Viola praktiserade i Australien

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig