Login Orolig för dina resplaner pga Coronaviruset?

En resa jag sent kommer att glömma

Jag hade länge velat besöka "det riktiga" Afrika och i början på december 2015 så beslutade jag mig för att göra just detta. Jag tänkte varför inte blanda nytta med nöje och bestämde mig för att boka resa till Livingstone, Zambia och samtidigt jobba som volontär med vilda djur i ett par veckor.

Jag anlände i Livingstone på en måndag och blev upphämtad på flygplatsen av en som jobbade på plats och vi satte snabbt fart mot projektet, jag hade inte fått någon sömn på något av planen under min flygresa till Zambia men jag var så ivrig av att få se alla djur och allt annat så sömnbristen var inget jag kände av när jag väl hade landat. Väl på plats på projektet så blev jag visad till mitt rum och fick snabbt byta om till mer passande kläder innan jag blev introducerad till dem andra som jobbade där plus de andra volontärerna.

Egentligen skulle jag ha en Lion Walk som min första aktivitet men dem hade bara en vecka innan jag anlänt slutat helt med Lion Walks och ville mer fokusera på research hos lejon och även elefanter. Så istället åkte vi iväg till Dambwa, ett område cirka 20 minuter från själva projektet, där jag fick en rundtur och fick träffa och lära mig om alla deras lejon som dem nyligen hade flyttat dit, allt under en och samma eftermiddag.

Det var verkligen en upplevelse och något jag säkert kommer göra igen, ingen dag var sig lik och ena dagen fick man hjälpa till med att förbereda maten åt lejon, så kallat Meat Prep, och även göra leksaker åt dem mindre lejonen av naturligt material, och andra dagen kunde man spendera med elefant forskning och fyra dagar i veckan besökte vi även tre olika skolor där vi spelade spel och fanns där för barnen.

Jag passade även på att besöka deras andra projekt i Zimbabwe då dem fortfarande hade Lion Walks, tillsammans med en annan volontär, det var jättesmidigt. Vi tog ledigt en dag, blev avsläppta vid Victoria Falls Bridge, gick över gränsen från Zambia till Zimbabwe och blev där upphämtade av folk från det projektet och fick där äntligen gå min första Lion Walk.

Det här var en resa jag sent kommer att glömma och jag hoppas kunna återvända inom en snar framtid. Träffade så härliga människor och fick uppleva saker som jag kommer ha med mig långt fram över.

Några bilder från min resa:


Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Lion Research program i 2016.

Hem » Reseberättelse » En resa jag sent kommer att glömma

Vårt nästa informationsmöte är 2020-04-16 i Halmstad. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!